Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kriminalisté prověřují okolnosti, za kterých došlo k úhynu kocoura v libereckých Ruprechticích

112
21. 01. 2021 | 15:18

V závěru minulého roku jsme přijali oznámení, kterým se aktuálně zabývají liberečtí kriminalisté. Jedná se o případ ze dne 23. prosince, k němuž došlo v liberecké městské části Ruprechtice. V prostoru před panelovými domem byl tehdy nalezen těžce zraněný koucour. Kříženec plemene "Britská modrá" později následkům svých zranění podlehl.

kočkaBritka
ilustrační foto britské modré

Vzhledem k tomu, že nemůžeme vyloučit cizí zavinění, zahájili jsme ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat. Aktuálně prověřujeme také veškeré další důležité okolnosti případu, vyhodnocujeme množství zajištěných důkazních prostředků a i nadále probíhá šetření ke svědkům této události.

"Vzhledem k probíhajícím úkonům trestního řízení nebudeme zatím k případu více konkrétní," uvedl mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Podle informací, které prostřednictvím facebooku po události zveřejnil majitel zvířete, vyhodila trojice cizích lidí z okna v 9. patře panelového domu jeho kocoura. Zvíře utrpělo těžká zranění a zvěrolékařka ho musela utratit. Kocour se jmenoval Macíček a zemřel ani ne sedmiletý.

Dopravní nehodu, ke které došlo na terminálu MHD v ulici Fügnerova, vyšetřují dopravní policisté. Pomozte jí

V úterý 19. ledna, ve 14:35 hodin, náhle vstoupila z levé strany do jízdní dráhy autobusu Mercedes-Benz Evobus, přijíždějícího ke stanovišti číslo 6, libereckého terminálu MHD v ulici Fügnerova, dosud neustanovená žena. Řidič vozidla městské hromadné dopravy zareagoval na nastalou situaci prudkým bržděním. Střetu se ženou se mu naštěstí podařilo zabránit. Vlivem prudkého brždění však došlo ke zranění jednoho z cestujících v autobusu, který byl Zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocničního zařízení k ošetření. Dechová zkouška u řidiče autobusu byla negativní.

V této souvislosti žádáme o spolupráci veřejnost a především důležitou svědkyni, která z místa dopravní nehody odešla ještě před příjezdem policejní hlídky, aby se nám ozvali prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo, aby se dostavili přímo na služebnu Dopravního inspektorátu v Liberci. Veškeré takto získané informace a především svědectví ženy, jejíž popis zveřejňujeme, mohou výrazným způsobem dopomoci k objasnění okolností a příčin vzniku nehodového děje.

Popis chodkyně pohybující se v uvedené době po terminálu MHD:

Žena ve věku 60 až 65 let, na sobě měla béžový kabát se zapínáním na zip, černé kalhoty a šedivé boty. Žena měla červený svetr, červenou čepici  se dvěma bílými ornamenty nad levým okem, dioptrické brýle s tmavými obroučkami a světle modrou roušku přes ústa.

PČR/Vojtěch Robovský