Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči evakuovali z hořícího domu v Držkově jednu osobu, škoda je 600 tisíc korun

112
21. 11. 2019 | 9:03

Ve středu 20. listopadu 2019 v dopoledních hodinách byl na Krajské operační a informační středisko ohlášen požár rodinného domu v obci Držkov na Jablonecku. Z prvních informací nebylo zřejmé, o jak velký rozsah požáru se jedná. 

hasiči dům držkov1
Foto: HZS LK

Na místo jako první přijela jednotka HZS LK stanice Tanvald. "Prvotním průzkumem na místě události jsme zjistili, že se jedná o rozsáhlý požár rodinného domu. Plameny již šlehaly oknem ven v druhém nadzemním podlaží. Na likvidaci požáru jsme nasadili jeden útočný proud a přes KOPIS byly povolány další síly a prostředky." uvedl nprap. Karel Bukvic.

Požár se velmi rychle šířil kvůli dřevěnému obložení v horním patře rodinného domu. Vzhledem k velkému množství zplodin hoření bylo nutné, aby hasiči zasahovali v dýchací technice. Na likvidaci požáru byly nasazeny celkem dva útočné proudy. Hasiči během zásahu vynesli z objektu celkem 4 propan butanových lahví. Hasiči nasadili přetlakovou ventilaci, která objekt odvětrala a usnadnila tak jejich práci v objektu.Foto: HZS LKPo lokalizaci požáru jednotky rozebraly vnitřních konstrukci a pomocí termokamery byla vyhledávána další skrytá ohniska. Zdravotní záchranná služba převzala do své péče jednu z evakuovaných osob, která se během požáru nadýchala zplodin hoření, a bylo nutné ji převézt do zdravotnického zařízení. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat před 13 hod. Foto: HZS LKPříčina a škoda požáru jsou předmětem vyšetřování vyšetřovatele příčin požárů a PČR. Na místě zasahovalo celkem sedm jednotek hasičů: Stanice Jablonec n. Nisou, Stanice Tanvald, JSDH Jílové u Držkova, Zlatá Olešnice, Pěnčín – Huť, Velké Hamry, Držkov.

HZS LK/Lucie Hložková