Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie musela evakuovat 668 zaměstnanců Densa. Nahlášená výbušnina se naštěstí nenašla

112
19. 01. 2022 | 22:00

AKTUALIZOVÁNO: Dnes krátce po 16. hodině oznámil anonym na linku 158 uložení výbušniny v obou libereckých pobočkách firmy Denso Manufacturing v Průmyslové zóně Jih. Po evakuaci 668 zaměstnanců firmy prohlížíme objekty s využitím psa na vyhledávání výbušnin, informuje policie na svém twitterovém účtu.

densoBomba
Foto: twitter HZS LK

Silniční provoz není v souvislosti s průběhem našeho bezpečnostního opatření v dané lokalitě nijak omezen, ujistila policie.

Foto: twitter HZS LK

Spolupracujeme s Policií ČR u zásahu spojeného s nahlášením uložené výbušniny ve společnosti Denso Manufacturing v Liberci. S evakuací pracovníků pomáhají hasiči ze stanice HZS Liberec a další dvě dobrovolné jednotky z Vesce a Pílínkova, doplnili na svém twitterovém účtu hasiči.

Na místo byl taktéž povolán evakuační autobus ze stanice HZS Jablonec nad Nisou pro poskytnutí tepelného komfortu evakuovaným. Pomáháme stovkám osob z objektů společnosti, doplnili hasiči na sociální síti.

Prohlídky budov jsme ukončili krátce před 22. hodinou. Žádnou výbušninu jsme v nich neobjevili, proto mohl být provoz ve firmě zase plně obnoven, napsala po několika hodinách na twitter Policie ČR.

Zdroj: twitter PČR a HZS LK