Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Létofest opět nabídne neokoukaný model putovního festivalu

24. 05. 2019 | 18:55

Festival, který přijede za vámi do Liberce. Létofest 2019 láká na Tomáše Kluse, Lenny, Pražský Výběr, Mandrage, Wanastowi Vjecy, Mig 21, Divokýho Billa nebo Monkey Business. Létofest, který v Česku jako první nabídl neokoukaný model městského putovního festivalu, vstupuje do třetího ročníku.

benatska5
ilustrační foto: Artur Irma

Dvoudenní akce i letos nabídne v Liberci alternativu k velkým festivalům, aniž by posluchači museli jezdit za muzikou daleko a následně trávit veškerý čas na jednom místě ohraničeném pódiem a stanovým městečkem. Vzhledem k tomu, že Létofest rozbalí obří pódia 6. a 7. září přímo v Aeroklubu Liberec, nabídne návštěvníkům kromě kvalitní hudby a špičkového zvuku i všechny vymoženosti, služby a pohodlí, které poskytuje pouze město. Především však přiváží nejpopulárnější české kapely.

 Během dvou dnů se v Liberci představí Divokej Bill, Tomáš Klus, Wanastowi Vjecy, Mandrage, Pražský Výběr, Horkýže Slýže, Mig 21, Lenny, Marek Ztracený, Xindl X, UDG, Pekař a další. Akce nabízí také zajímavý doprovodný program, kvalitní občerstvení nebo známé české youtoubery.

 „Naši návštěvníci mohou oba dny prožít jako na klasickém kvalitním hudebním festivale, anebo mohou využít našeho umístění přímo v Liberci a chodit mezi koncerty domů nebo na akci strávit odpoledne s dětmi, pak je odvézt k babičce, a vrátit se na večerní program. Domníváme se, že obdobný typ putovní akce dosud v Česku chyběl,“ říká jeden z promotérů akce Petr Burián.
 

 Většina kapel na Létofest připravuje speciální program nebo design scény, která nebude k vidění na jiném festivale. „Na Létofesty přijedeme s novým playlistem, který doplníme o písničky, které jsme dlouho nehráli, a o které si sami fanoušci píšou. Připravujeme i vizuálně zajímavou scénu,“ prozrazuje Robert Kodym z kapely Wanastowi Vjecy.

 Sobotní odpoledne bude podle navíc věnováno dětem. „Připravujeme bohatý program i ve spolupráci s partnery. Těšit se můžete na indiánskou stezku, různé hry a tvoření a plno dárků,“ doplňuje promotér.

 Třetí ročník Létofestu přinese i další novinky, které návštěvníkům zkvalitní služby. Například budou moci využít bezkontaktní platbu pomocí čipu v náramku, který zároveň poslouží jako stylový doplněk. „Hlavní výhodou bude pohodlí, jednoduchost, rychlost a bezpečnost. Výrazně zrychlí také odbavení u stánků s občerstvením,“ říká Monika Freibergová z pořádající agentury Yashica.