Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Personální rošáda v režii ANO dokonána: Radku Loučkovou Kotasovou nahradí v hejtmanově týmu Michal Kříž

25. 02. 2020 | 16:16

Radní Libereckého kraje Radka Loučková Kotasová z hnutí ANO skončí 29. února ve své funkci, dál zůstane řadovou krajskou zastupitelkou. V čele krajského resortu hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování ji od 1. března nahradí její stranický kolega Michal Kříž.

anoKříž
Zleva: Michal Kříž, který na pozici krajské radní nahradil vedle sedící Radku Loučkovou Kotasovou. Foto: ANO

„Chtěl bych Radce Loučkové Kotasové poděkovat za její dosavadní práci pro Liberecký kraj a popřát hodně štěstí v novém působišti. Věřím, že jako náměstkyně libereckého primátora bude svoji práci zastávat stejně svědomitě jako dosavadní post na kraji a bude to zároveň znamenat kvalitativní posun ve spolupráci mezi krajem a městem v oblasti evropských dotací a rozvoje našeho regionu,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Zdroj: TZ LK

Loučková Kotasová se ke stejnému datu přesune do vedení krajského města jako náměstkyně primátora pro strategický rozvoj, dotace a majetkovou správu. Nahradí svého spolustraníka Jiřího Němečka, který v říjnu rezignoval.

"S koaličními partnery jak v Libereckém kraji, tak na městě jsme našli shodu na navrhovaném řešení," řekla již dříve novinářům náměstkyně hejtmana Jitka Volfová (ANO). Liberecké zastupitelstvo o nové náměstkyni rozhodlo už na svém zasedání 30. ledna, krajské zastupitelstvo nového radního, nástupce Loučkové Kotasové, zvolilo právě teď.

"Byla to těžká volba, protože se mi na Libereckém kraji podařilo rozběhnout nebo posunout řadu aktivit a projektů. Věřím, že jsem se rozhodla správně a moje zkušenosti budou pro Liberec přínosem," uvedla před časem Loučková Kotasová.

Ing. Michal KřížPro předsedu krajského zastupitelského klubu ANO Michala Kříže, který dnešní volbou na pozici nahradí odstoupivší Loučkovou Kotasovou, není obor, který má na osm až devět měsíců do podzimních krajských krajských voleb převzít, ničím neznámým. Od začátku volebního období pracuje ve výboru hospodářského a regionálního rozvoje a projekty zná. "Mým cílem je úspěšně dokončit převzaté projekty a ty, které běží, dál rozvíjet," řekl již dříve Kříž, který je už druhé volební období zastupitelem v Turnově a v minulém volebním období byl i tamním radním. To ostatně dnes zopakoval i během kratičkého představení před krajskými zastupiteli. Devětatřicetiletý politik se v civilním životě věnuje rozvoji lidských zdrojů ve firmách a vzdělávání.

Pro Ing. Michala Kříže hlasovalo 31 zastupitelů.

Rošádu ve vedení Libereckého kraje a krajského města způsobil náměstek libereckého primátora Jiří Němeček, když nečekaně v říjnu oznámil svou rezignaci přímo při jednání zastupitelstva. Reagoval tak na schválení spoluúčasti města na modernizaci skokanských můstků na Ještědu. Vadila mu změna názoru části vedení města, které původně podíl na úpravě můstků odmítlo, na jednání zastupitelstva ale hlasovalo pro. Loučková Kotasová věří, že její působení ve vedení Liberce pomůže dál zlepšovat spolupráci mezi krajem a krajským městem, kterou se podařilo nastartovat po posledních komunálních volbách.

čtk, lo