Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Česká Lípa chce investovat do oprav Městského stadionu u Ploučnice, náklady odhaduje na 30 milionů korun

26. 02. 2021 | 9:10

Významné opravy v řádu desítek milionů korun plánuje město Česká Lípa provést na Městském stadionu u Ploučnice. Náklady chce uhradit z velké části z dotace od Národní sportovní agentury. Podání žádosti o tuto dotaci schválili českolipští zastupitelé na svém únorovém jednání.

atletika-229808 1280
Ilustrační foto

Záměrem města je kompletně zrekonstruovat atletickou dráhu včetně všech doskočišť pro skok daleký, vysoký nebo hod diskem. Kompletní obnovy by se mělo dočkat také fotbalové hřiště, které dostane nový závlahový systém, nový trávník a také umělé osvětlení. Plánované opravy se pak nedotknou tribuny pro fanoušky. 

„Původně jsme chtěli atletickou dráhu opravit v menším rozsahu. Jenže při zpracovávání projektové dokumentace se ukázalo, že poškození dráhy je větší, než jsme čekali, a aby dráha po opravě fungovala bez závad, je nutné provést celoplošnou rekonstrukci. Proto jsme se rozhodli původní záměr rozšířit na kompletní rekonstrukci atletické dráhy i fotbalového hřiště. Stadion využívá velké množství místních sportovců, z nichž někteří dosahují v rámci republiky vynikajících výsledků. Kvalitní zázemí pro svoji činnost si tak jistě zaslouží,“ uvedl radní pro sport, kulturu a cestovní ruch Michal Prokop. 

Náklady na rekonstrukci jsou odhadnuté dle zpracované projektové dokumentace na 30 mil. Kč. Dotace z Národní sportovní agentury může pokrýt až 70 procent způsobilých výdajů, město by tak ze svého rozpočtu vynaložilo cca 10 mil. Kč. 

„V případě získání dotace bychom museli celou akci předfinancovat a až po jejím dokončení bychom dostali peníze zpět. Když dotaci nezískáme, budeme hledat jiný vhodný dotační titul. Věřím ale, že se vše podaří. Pokud bychom informaci o získání dotace získali ještě letos a stihli bychom na podzim vysoutěžit dodavatele stavby, mohli bychom se do oprav stadionu pustit již v příštím roce. Ve městě máme řadu výborných sportovců a stále více je v oblibě i rekreační běh. Proto tuto rekonstrukci velice podporuji, protože díky ní sportovcům vytvoříme vhodné podmínky pro jejich činnost,“ doplnila českolipská starostka Jitka Volfová s tím, že doba realizace stavby je odhadnutá na 10 měsíců.

www.mucl.cz