Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nic než vítězství! Bílí Tygři večer v přímém souboji o postup vyzvou pantery z Augsburgu

16. 10. 2019 | 6:16

Bílí Tygři v letošním ročníku CHL sice nezačali dobře, zásluhou skvělé stíhací jízdy ale stále mají šanci na postup. V přímém souboji si o něj zahrají s německým Augsburgem. Závěrečné rozhodující klání základních skupin o bytí a nebytí startuje ve středu od 19:30.

hoAugTitil
Foto: www.hcbilitygri.cz

Snadná matematika

Před závěrečným zápasem základní skupiny jsou karty jasně rozdané. Zatímco hokejisté Luley a Belfastu už mají o svém osudu jasno, Liberec a Augsburg stále mají o co hrát. Druhé postupové místo za suverénně odskočenými Švédy zatím drží Němci, Bílí Tygři však mají svou kořist na dohled.

Liberecká situace je zřejmá, nikoliv však jednoduchá. V případě tříbodové výhry by se Severočeši na svého bavorského soupeře dotáhli, a dokonce by se díky lepší bilanci vzájemných zápasů probojovali do další fáze. Jakýkoliv jiný výsledek by však posunul dál Augsburg. Pro tým z podještědské metropole tak neexistuje jiná než tříbodová varianta.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Víkendová forma

Po prvním vzájemném duelu vedly cestu obou soupeřů opačným směrem. Zatímco Bílí Tygři o víkendu v domácí soutěži neuhráli ani bod a inkasovali hned deset branek, Panteři se z promarněného mečbolu oklepali dvěma výhrami.

A to přitom Augsburg v letošním ročníku německé nejvyšší soutěže vyklidil přední příčky a dosud se pohyboval v té horší z obou poloviny tabulky DEL. Povedená utkání z uplynulého víkendu ale potvrdila, že srdnaté výkony z Champions Hockey League nebyly náhodné.

Střídačka kompletní

Už před začátkem středečního zápasu mohli liberečtí příznivci s radostí přijmout jednu pozitivní informaci. Po víkendové zdravotní indispozici se k týmu připojil Patrik Augusta, který tak povede své mužstvo do rozhodující bitvy opět jako hlavní trenér.

Liberec, nebo Augsburg? Dotáhne tygří smečka svou stíhací jízdu až do úplného finále? Odpovědi, tak říkajíc, vyplavou na povrch ve středu. Zahajovací buly klíčového duelu je naplánováno na 19 hodin a 30 minut.

www.hcbilitygri.cz

Foto: www.hcbilitygri.cz

Policisté budou zajišťovat bezpečnost

V liberecké Home Credit Aréně se mezi sebou dnes utkají HC Bílí Tygři Liberec a německý tým Ausburger Panther.

V souvislosti s konáním hokejového utkání mezi týmy HC Bílí Tygři Liberec a Ausburger Panther ve středu 16. října 2019 v Liberci v rámci hokejové Ligy mistrů připravili policisté policejní opatření. Utkání začíná v 19:30 hodin. 

Na veřejný pořádek a bezpečnost občanů budou dohlížet pořádkové síly v rámci policie Libereckého kraje, dopravní policisté, kriminalisté, psovodi i členové antikonfliktního týmu. Při dohledu nad veřejným pořádkem vypomohou také  strážníci Městské policie Liberec a přímo na zimním stadionu i na více jak osm desítek členů pořadatelské služby.

Před a po ukončení utkání budou policisté zejména dohlížet na dodržování veřejného pořádku při přesunu fanoušků ke stadionu a následně při jejich odchodu. Policejní hlídky se budou pohybovat v okolí zimního stadionu a přilehlých ulicích. Policisté budou věnovat velkou pozornost dohledu na bezpečnost silničního provozu zejména v okolí stadionu, křižovatkách v této lokalitě a na místech určených k parkování. V souvislosti s vysokou návštěvností tohoto utkání může dojít ke komplikacím v dopravě. Policisté jsou připraveni tyto kolizní situace řešit, přičemž není vyloučeno, že budou muset přistoupit i k momentálnímu omezení v dopravě či chvilkovému zastavení provozu, bude-li to situace vyžadovat. Dále budou policisté dohlížet a činit adekvátní opatření na místech určených k parkování vozidel.

V době konání hokejového utkání budou policisté dohlížet na dodržování veřejného pořádku, bezpečnost občanů  a dále působit preventivně u stadionu a v jeho okolí.

Řidiči by měli počítat s časovou prodlevou, která jim může vzniknout v souvislosti se zvýšením hustoty provozu před začátkem hokejového utkání a po jeho skončení. Dále bude pravděpodobně komplikovanější v okolí stadionu zaparkovat.

Z důvodu zajištění klidného průběhu akce žádáme všechny občany, aby byli trpěliví a respektovatli tato dočasná omezení v den konání hokejového utkání tj. 16. října 2019, která policie chystá z důvodu zajištění bezpečnosti ve městě. Rovněž žádáme občany, aby respektovali jak dopravní značení, tak i pokyny policistů, kteří budou na místě, a aby parkovali na místech k tomu určených. 

PČR/Vladimíra Šrýtrová