Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Během úprav okružní křižovatky na Kunratické dojde k úpravě rozvodů veřejného osvětlení

09. 06. 2024 | 15:55

Ředitelství silnic a dálnic, s. p. připravuje realizaci veřejně prospěšné stavby "I/14 Liberec, zkapacitnění okružní křižovatky Kunratická". V rámci této stavby bude dotčen i majetek statutárního města, a to systém veřejného osvětlení, na němž budou provedeny nezbytné úpravy.

silniceLKe
ilustrační foto

„Kruhová křižovatka Kunratice směrem na Jablonec nad Nisou čeká významná modernizace a příprava na nový sjezd směrem k Hrabětické ulici. Tato ´Nová Hrabětická´ je významná nejen pro nový bytový projekt Kunratice, ale i pro dopravní napojení pozemků města,“ uvádí náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie Jiří Šolc.

Konkrétně jde o přeložku rozvodů veřejného osvětlení. V rámci úprav a rozšířeni okružní křižovatky na stávající silnici I/14H dojde k úpravě rozvodů veřejného osvětlení a na navazujících komunikacích, včetně osazení 10 kusů nových svítidel na stávajících stožárech a osazení 10 kusů nových svítidel na nových stožárech, a to podle projektové dokumentace vypracované společností ELPRO LIBEREC, s.r.o., z listopadu 2023.

LB/Jana Kodymová