Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Běžecký závod omezí v sobotu dopravu v Liberci ve směru na Jizerské hory

03. 10. 2024 | 10:00

Běžecký závod omezí v sobotu od rána do odpoledne dopravu v Liberci ve směru na Jizerské hory. Uzavírky budou v 15 ulicích a po jiných trasách bude jezdit i pět linek MHD. ČTK o tom informovala mluvčí radnice Jana Kodymová. Komplikovaný bude i přístup do zoo, která chystá na sobotu akci ke Dni zvířat.

běhDecathlon
ilustrační foto

Ve stotisícovém městě se v sobotu poběží sedmý ročník Mattoni Liberec Nature Run, organizátoři očekávají účast 2000 běžců. Už v pátek nebude možné parkovat na náměstí Dr. E. Beneše a Sokolovském náměstí. Sobotní uzavírky ulic budou časově různé, podle toho, kudy závodníci poběží. Nejdéle uzavřená bude Železná ulice, od 7:30 do 16:00. Mezi 9:30 až 16:00 auta neprojedou dopravně frekventovanou Rumjancevovou ulicí, která vede od bazénu na Tržním náměstí kolem knihovny k radnici. Promenádní Masarykova ulice bude neprůjezdná mezi 10:30 až 16:00. Uzavřené budou také například ulice 5. května, Lidové sady, Javorová, Sovova či Rudolfovská. Po objízdných trasách budou jezdit autobusové linky 12, 14, 18, 25 a náhradní autobusová linka X3 za tramvaje z centra do Lidových sadů.

Běžecký závod omezí i přístup do liberecké zoo, která bude mít v sobotu celodenní akci s komentovanými prohlídkami a programem pro děti. "Uzavírky budou v bezprostředním okolí zoo. Doporučujeme tedy všem nechat svá vozidla doma a dorazit k nám městskou hromadnou dopravou," řekla ČTK mluvčí zoo Barbara Tesařová.

Organizátoři běžeckého závodu na sobotu chystají trasy pro děti i dospělé. Hlavní jsou dlouhé 12 a 22 kilometrů. Obě zavedou běžce od radnice k zoo a poté k lomu Ligranit. Kratší trasa se nedaleko nad lomem stáčí se zpět do Liberce, delší pokračuje skrz Rudolfov až k hrázi přehrady na Černé Nise. Odtud se pak běžci vrátí kolem České chalupy, Liberecké výšiny a zoo zpět k radnici.

čtk