Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dětská olympiáda v Liberci nabízí bohatý doprovodný program i pro širokou veřejnost

21. 06. 2019 | 10:02

Letní olympiáda dětí a mládeže v Liberce není určena jen sportovcům, kteří tu budou soutěžit. Organizátoři připravili bohatý doprovodný program. Dva olympijské domy jsou v areálu kolejí Technické univerzity v Liberci v Harcově a ve SportParku na ochozu Home Credit Arény. Doprovodný program bude také 24. a 25. června na náměstí před libereckou radnicí a 26. června u jablonecké přehrady. Doprovodný program je pro olympioniky i pro veřejnost zdarma, řekla ČTK za organizátory Marie Švandová.

Do nedělního zahájení her v liberecké Home Credit Aréně zbývají dva dny, přihlášeno je zhruba 4400 účastníků. Soutěžit se bude v 18 sportovních disciplinách a jedné umělecké - street artu. "Olympijský dům je místem setkávání mladých sportovců a veřejnosti, slouží také jako informační středisko a v neposlední řadě je možné si vyzkoušet aktivity, které připravili partneři akce i kraje. Dům v areálu vysokoškolských kolejí bude sloužit pro relaxaci a aktivní odpočinek, zatímco ve Sport Parku bude informační středisko a centrum doprovodného programu," doplnila Radana Kubešová z Českého olympijského výboru (ČOV).

Lidé dostanou možnost vyzkoušet si třeba korfbal, lezeckou stěnu či balancování na slackline. Pro příznivce virtuálního sportu budou k dispozici herní konzole v Toyota playstation a foto koutku a v Herní zóně Xbox. Olympionici i fanoušci se mohou projít olympijskou cestou Sazky se šesti jednoduchými sportovními aktivitami. Svůj sportovní koutek bude mít i Decathlon. Kromě toho je připraven program o lesní pedagogice s Lesy ČR, ukázky první pomoci v Zóně 211 nebo antidopingový program.

Na náměstí před Libereckou radnicí je na 24. a 25. června připraven program s roztleskávačkami a mnoha dalšími sportovci a umělci. "Návštěvníci se můžou těšit na vystoupení skupin Perutě a Poetika, fotbalový zápas staré gardy FC Slovan Liberec - FK Jablonec, freestyle fotbalovou show, exhibici cheerleadingu či slackline a mnoho dalšího," řekla Švandová. O den později u jablonecké přehrady si mohou návštěvníci zkusit jízdu na paddle boardu, plavbu v dračí lodi nebo lezeckou stěnu.

čtk