Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do budoucnosti a ještě dál! Ovládněte čas na Muzejní noci v iQLANDII

10. 05. 2019 | 9:25

Návrat do budoucnosti! Tak se jmenuje letošní Muzejní noc pod Ještědem, do které se zapojí i iQLANDIA. Neváhejte a vyrazte na populární festival do jednoho z největších science center v zemi, bude to stát za to. Akce startuje v pátek 17. května od 16 hodin. A co si pro vás tým iQLANDIE připravil?

Těšit se můžete na arénu robotů, ve které se proti sobě postaví Lego Mindstorms, a potom na evoluční stezku, kde pod mikroskopy probádáte nejrůznější preparáty a dozvíte se, jak probíhal vývoj rostlin a živočichů. Tušíte, jak vyrobit blesk a využít elektřinu k rozpohybování předmětů? Co má společného kapalný dusík a vlaky budoucnosti? Nejenom to zjistíte během zajímavého workshopu. „Naše cesta časem začne v GEOlabu, kde bude pracovat Stroj času, díky němuž se děti i dospělí posléze ocitnou v budoucnosti v expozici Kosmo. Zároveň budou v běžném provozu i všechny ostatní expozice. Návštěvníci si tak popovídají s humanoidním robotem Thespianem, procestují Mars v kosmickém vozítku nebo v Auditoriu zkouknou oblíbenou Science show,“ říká Petra Desenská, manažerka programu. Hlad mít určitě nebudete. Připraveno je drobné občerstvení, které si podle počasí budete moci zakoupit ve vnitřních, nebo venkovních prostorách. A jak se do iQLANDIE dostat? Spojení je zajištěno speciální autobusovou linkou, která bude zajíždět i k dalším institucím zapojeným do této akce.

Akce probíhá v iQLANDII od 16 do 22 hodin. Vstupné do iQLANDIE je v rámci Muzejní noci snížené o 50 %.  Současně bude od 15:30 ve venkovním Vodním světě probíhat slavnostní vyhlášení soutěže Veselý stroj. Pro pozvané finalisty soutěže je vstupné zdarma, těšit se mohou na kulturní program.

TZ