Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Educa: Celkem se návštěvníkům představí více jak 50 škol a 40 firem. Vstup na veletrh je zdarma

12. 10. 2021 | 8:26

Největší veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí na severu Čech odstartoval v pondělí programem v rámci EDUCA KIDS ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci.

educa21a
Foto: SFM Liberec, s.r.o.

15. ročník EDUCA WEEKU letos začal netradičně. Technická univerzita v Liberci si připravila zajímavý edukativní program pro své návštěvníky. Studenti z jednotlivých kateder přiblížili dětem vědeckou, historickou nebo matematickou část vzdělávání netradiční formou jako jsou kvízy, pokusy, hry a také soutěže.

EDUCA WEEK pokračuje dále dalším programem ve spojení s Czechitas, Agenturou regionálního rozvoje, ZOO Liberec či Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci. Aktivity jsou různorodé, a tak si každý najde tu svou.

Foto: SFM Liberec, s.r.o.

„Se zúčastněnými organizacemi se podařilo dojednat mnoho zajímavých programů a aktivit, které vznikly často pouze pro EDUCU. Společně s rodiči si tak děti mohou užít dny plné zážitků na EDUCA KIDS, a ještě ušetřit nemalé finanční prostředky, většina programů je totiž zdarma či za malý poplatek,“ říká Roman Kladivo ze společnosti SFM Liberec s.r.o., jež pořádá veletrh EDUCA WEEK.

Tradičně EDUCA WEEK vyvrcholí otevřením EDUCA EXPO, který se koná ve dnech 14. – 16. října 2021 v Home Credit Areně, zaměřuje se na vzdělávání, budování kariéry a nabídku pracovních příležitostí zejména na severu Čech. EDUCA EXPO je zejména pro ty, kteří hledají novou pracovní pozici, praxi nebo chtějí znát současné nároky na trhu práce. Celkem se návštěvníkům představí více jak 50 škol a 40 firem. Vstup na veletrh je tradičně zdarma za aktuálních epidemiologických opatřeních.

„Pro zajištění komfortu všech návštěvníků veletrhu a pro dodržení protiepidemických opatření jsme připravili před Home Credit Arenou samotestovací centrum, kde si mohou zájemci o veletrh udělat antigenní test zdarma a následně navštívit EDUCA EXPO,“ říká Mgr. Lukáš Přinda, ředitel pořadatelské společnosti SFM Liberec s.r.o.

Otevírací doba je ve všední dny od 9 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin. Vstup na EDUCA EXPO je zdarma. Novinky a zajímavosti můžete sledovat každý den od 18 hodin živě na sociálních sítích EDUCA WEEK v rámci studia EDUCA NEWS.

TZ SFM Liberec, s.r.o./Pavlína Tomisová

Program ZDE.