Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Educa Week 2023 zahájila svou stěžejní část – veletrh Educa Expo. Za jediné dopoledne přišlo do areny 4,5 tisíce lidí

12. 10. 2023 | 12:12

Dnes v 9 hodin ráno začala stěžejní část 17. ročníku EDUCA WEEK 2023 –  veletrh EDUCA EXPO. V liberecké Home Credit Aréně se představí na 61 škol, a kolem 1000 pracovních míst u nás i v zahraničí nabídne 51 firem nejen z Libereckého kraje. Samozřejmě ani letos nechybí pracovní poradenství Úřadu práce ČR. Veletrh potrvá do soboty 14. října. Vstup je zdarma.
 

edExpo1
Foto SFM Liberec/Radek Nový, ve fotogalerii dole snímky z předchozích ročníků veletrhu

Zahájení veletrhu proběhlo za účasti hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, náměstka hejtmana Jiřího Čeřovského a ředitelky Úřadu práce ČR Kateřiny Sadílkové.

Jen během dopoledne prošlo pomyslnými veletržními branami na 4,5 tisíce návštěvníků.

Hejtman na veletrhu. Foto SFM Liberec/Radek Nový

Celý EDUCA WEEK se vyvíjí velmi pozitivně. „Vyprodané přednáškové sály, i zaplněné odborné konference svědčí o velkém zájmu odborné i laické veřejnosti a dokazují, že jdeme správným směrem, co se týká skladby programu celého EDUCA WEEKu. Věřím, že překonáme návštěvnický rekord z loňského roku,“ je optimistický Lukáš Přinda, jednatel společnosti SFM Liberec s. r. o., která veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí pořádá.

Veletrh EDUCA EXPO  v Libereckém kraji propojuje školy s firmami, nabízí kariérní poradenství a představuje široké možnosti uplatnění různého typu vzdělání. Na EDUCA EXPO si tak pod jednou střechou mohou budoucí studenti i jejich rodiče vybrat školu a v návaznosti na to i pracovní pozici u nás v regionu nebo v zahraničí,“ říká Lukáš Přinda.

I letos opět proběhne prestižní soutěž o TOP firmu a TOP školu, v níž nezávislá sedmičlenná porota po celý čtvrtek hodnotí aktivitu, vizuální kvalitu, mediální komunikaci, informační hodnotu a celkový dojem jednotlivých stánků. K vyhlášení výsledků dojde v pátek 13. října v 10 hodin přímo na pódiu EDUCA EXPO. Vítězové v obou kategoriích si odnesou trofej navrženou a vyrobenou ve SUPŠS v Železném Brodě a získají výstavní plochu pro příští ročník veletrhu zdarma.

Tradiční součástí veletrhu je pracovní poradenství Úřadu práce ČR, který zde představuje i EURES, síť zprostředkovatelů práce v celé Evropě. Přítomni jsou EURES poradci nejen z Čech, ale i ze Slovenska, Německa, Rakouska nebo Nizozemí.

Už před vstupem do veletržních prostor u technického vchodu zaujme velký stroj společnosti Silnice LK a také mobilní laboratoř EDU.Lab powered by Škoda Auto plná moderních technologií, která rozhodně stojí za návštěvu. Interaktivní stánky, nové poznatky, inspirace, motivace, zábava, ale i občerstvení a klidové zóny čekají návštěvníky EDUCA EXPO ve všech prostorách Home Credit Arény.

EDUCA WEEK sledujte na Facebooku, Instragramu a LinkedInu. Kompletní program je na www.educaweek.cz

EDUCA WEEK 2023 pořádá společnost SFM Liberec s. r. o., Liberecký kraj a Úřad práce ČR. Hlavními partnery veletrhu jsou Makro Cash & Carry ČR s.r.o. a Kooperativa pojišťovna.

TZ SFM Liberec/Erwin Gottštein