Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Historický autobus pojede až na Jizerku a k vidění bude unikát z Brna. Vyrazí i historická tramvaj

26. 09. 2024 | 18:50

Jízdám historických vozidel bude opět vyhrazen svatováclavský státní svátek - 28.9.2024. Historický autobus tradičně vyrazí z Liberce, přes Jablonec nad Nisou do Kořenova, kde bude vyjíždět na Jizerku a do Příšovic. Vpodvečer pak pasažéry vezme zpět do Liberce.

BusHistFBLK
Titulní foto z FB Liberecký kraj, fotogalerie: Boveraclub, archiv a Artur Irma

Na akci tentokrát přijede unikát z Technického muzea v Brně, původem jihlavský městský autobus Škoda 706 RO z roku 1947 (do Liberce autobus přijede už v pátek, odpoledne pak budou mít zájemci šanci se svézt po Liberci – odjezdy z Technického muzea v 15:00 a 16:00).

V sobotu odpoledne bude opět v provozu z Prahy zapůjčená souprava historických tramvají: motorový vůz č. 351 „Ringhoffer“ z roku 1915 s vlekem č. 1202 „Plecháč“ z roku 1930, a to na zvláštní lince č. 4 mezi Viaduktem a Vratislavicemi.

TZ Boveraclub, z.s./Tomáš Krebs