Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kamion s návěsem plným technických vymožeností zaparkuje v kampusu liberecké Technické univerzity

15. 04. 2022 | 12:18

Kamion s návěsem plným technických vymožeností, to je pojízdná laboratoř EDU.LAB, kterou Škoda AUTO zaparkuje (v rámci tour po městech českých) příští týden na čtyři dny v kampusu liberecké Technické univerzity. "Ve dnech 19.–22. dubna 2022 bude na Univerzitním náměstí v Liberci," informoval média radek Pirkl, mluvčí univerzity.

edulabTUL
Foto: TUL

V pojízdné expozici EDU.LAB bude k vidění a vyzkoušení: robotika, 3D tisk, termovize a představení schopnosti spolupracujících robotů. Ve spolupráci s Fakultou strojní Technické univerzity v Liberci vzniklo stanoviště virtuální a rozšířené reality. Expozice nabídne také výklad a ukázky ke kyberbezpečnosti, programování a umělé inteligenci.

Ve venkovní expozici si pak zájemci budou moci poměřit síly při výměně kol ze závodní Fabie WRC nebo blíže poznat programovatelné roboty. Prezentaci doplní plně elektrický vůz ŠKODA ENYAQ iV a k prohlídce bude i tahač toho celého SCANIA.

Dopoledne jsou vyhrazená exkurzím ze středních škol, odpoledne pak pro studenty TUL i zvídavou veřejnost.

TUL/Radek Pirkl