Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Když může, pomůže: Liberecká ADRA spustila webové stránky charitativních obchodů 

08. 12. 2020 | 18:18

Nezisková organizace ADRA spustila nové webové stránky www.adraobchody.cz. Představuje charitativní obchody v Liberci a v Turnově. "Myšlenka charitativních obchodů je velmi jednoduchá, ale současně velmi účinná, podílet se na dobročinnosti může doslova každý. Někdo může darovat, někdo nakupovat, ale všichni vlastně pomáhají. Poskytují pomoc jiným lidem, kteří ji skutečně potřebují," říká šéf liberecké ADRY Michal Čančík.

adraObchod
Foto z www.adraobchody.cz

Výdělek z prodeje míří přímo k dětem, seniorům, nebo na podporu dobrovolnictví. "Jde o perfektně jednoduchý nápad, který si zaslouží dobrou propagaci," dodává Martin Chudoba z digitální agentury SEMTIX.cz, která stránky postavila zdarma v rámci podpory neziskovek. "Pomůžeme i s další propagací, protože nás spolupráce těší. Lidé z ADRY to myslí skutečně upřímně a vážně."

ADRA provozuje v Libereckém kraji 3 obchody. Dva v Turnově a jeden v Liberci. Brzy k nim přibude další obchod v Rumburku. Mapu obchodů najdete na nových webových stránkách www.adraobchody.cz. Pokud se chcete zapojit do pomoci i vy, můžete své nápady konzultovat s vedoucí Milenou Čančíkovou.

Darujte radost

Pokud máte doma věci, které už nechcete nebo nemůžete využívat, darujte je. Oblečení, obuv, bytový textil, hračky pro děti, vybavení do bytu, domácí potřeby, věci pro sportovní aktivity, knihy, CD, DVD, funkční elektroniku, prostě cokoliv, co je v zachovalém stavu, a může ještě posloužit.

Z vašich darů a z peněz, které se prodejem zboží vydělají, pomáhá liberecká Adra financovat rozvoj dobrovolnictví. Koordinuje už více než 20 dobrovolníků, kteří pomáhají například v libereckém Domově senioru SeneCura. Tak co, provětráte své skříně?

TZ/ADRA, www.adraobchody.cz