Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kvůli návratu stavebních prací bude silnice k Ještědu uzavřena až do konce června

31. 03. 2021 | 15:15

Po velikonočních svátcích se vrátí práce na silnici III/2784 Výpřež – Horní Hanychov, která je také cestou na Ještěd. Kvůli pracím bude komunikace zcela uzavřena do konce června a provoz bude veden po vyznačených objízdných trasách. Opravu silnice provádí EUROVIA CS pro Liberecký kraj.

ještedStopSlepáfbJZ
Foto: FB

Stavební práce se na komunikaci III/2784 z Horního Hanychova na Ještěd a blízké Podještědí vracejí po zimní technologické přestávce. „Budeme dokončovat celkovou rekonstrukci této silnice, která začala v loňském roce. Celková délka opravovaného úseku je 3 km a v roce 2020 jsme dokončili práce na horním 1,5km dlouhém úseku. Polovina je tedy hotová a do června zbývá opravit druhou polovinu,“ sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS.

Práce budou konkrétně probíhat na úseku od parkoviště u lanovky po televizní cestu v celkové délce 1,5 km. Součástí prací je kompletní výměna živičných vrstev vozovky. Na některých nejvíce poškozených místech bude provedena také sanace podkladových i konstrukčních vrstev vozovky. Rekonstruováno bude rovněž odvodnění vozovky vybudováním dlážděných příkopů v délce 1,4 km. Na závěr dojde k výměně svodidel a komunikace bude opatřena novým vodorovným a svislým dopravním značením.

„Všechny uvedené práce budou probíhat za úplného uzavření silnice na Ještěd a provoz bude veden po vyznačených objízdných trasách. Jsme si vědomi toho, že uzavření komunikace na oblíbené turistické místo může způsobit komplikace, uděláme ale všechno pro to, abychom práce provedli v kvalitě a co nejdříve,“ dodala Iveta Štočková.

TZ EUROVIA CS