Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kynologický klub Pavlovice v Liberci pořádá v sobotu 41. ročník soutěže psů

22. 09. 2022 | 5:44

Kynologický klub Liberec – Pavlovice pořádá v sobotu dne 24. září 2022 jubilejní 41. ročník soutěže psů „O LIBERECKÝ POHÁR – memoriál Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty“.

Nad letošním ročníkem převzal záštitu hejtman Libereckého kraje pan Martin Půta.

Již sedmnáctým rokem je soutěž i memoriálem Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty. Jsou to jedni ze zakládajících členů našeho klubu a poválečné kynologie na Liberecku vůbec. Tímto jim alespoň chceme vzdát čest a dík za to, co zde vybudovali a jak se zasloužili o rozvoj kynologie na Liberecku.

Letos se bude soutěžit v disciplínách poslušnost a obrana: kategorie ZZO pro nejmladší psy, kategorie ZM pro mladé psy, ZVV 1 pro zkušenější psy a kategorie ZVV 2 a IGP 3 pro ty nejzkušenější dle Národního zkušebního řádu a Mezinárodního zkušebního řádu.

Počet soutěžících, kteří se akce zúčastní, zůstane pro pořadatele tajemstvím až do jejího zahájení – soboty 24. září 2022 09.00 hod., neboť zájemci se mohou přihlašovat i v den konání akce. V současné době je přihlášeno 27 psů různých plemen v rámci celé České republiky.

Tato soutěž by nemohla být uspořádána bez vydatné pomoci sponzorů, neboť kynologický klub není ziskovou organizací. Jediné příjmy, které plynou do naší pokladny, jsou členské příspěvky, které používáme na údržbu našeho areálu. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem firmám a společnostem, které přispěly k uspořádání tohoto ročníku. Díky nim obdrží nejúspěšnější soutěžící ve všech kategoriích hodnotné ceny, poháry a upomínkové předměty a rovněž něco dobrého pro své psí parťáky.

Bude rovněž probíhat i oblíbená soutěž družstev mezi jednotlivými kynologickými kluby. Nejlepší soutěžící se svým psem v kategorii IGP 3 získá titul absolutní vítěz soutěže „O LIBERECKÝ POHÁR - memoriál Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty“.

Tak jako předchozí ročníky zveme k návštěvě soutěže i širokou veřejnost. Soutěž začíná v sobotu dne 24. září od  09.00 hod. v areálu klubu, který se nachází v Pavlovicích za Kauflandem, ul. Na Mlýnku 871. Spojení MHD č. 12 – zastávka Kaufland, nebo MHD č. 14 – zastávka Polní. Vstupné zdarma.

Bližší informace lze získat na www.kkpavlovice.cz.

TZ/Jiří Kolář