Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec a kraj spojí síly a prostředky při rekonstrukci ulice Nad Pianovkou v Radčicích, zároveň opraví opěrnou zeď

23. 02. 2020 | 12:13

Město Liberec je vlastníkem komunikace v ulici Nad Pianovkou v Radčicích u Krásné Studánky. A protože komunikace není vyhovujícím způsobem odvodněna, stéká voda na silnici Kateřinská, ve vlastnictví Libereckého kraje, kde může dojít ke zhoršení sjízdnosti silnice.

udržba silnice
ilustrační foto

Stékající voda by mohla přispět i ke zhoršení stavu opěrné zdi pod silnicí Kateřinská, která je už nyní v nevyhovujícím stavu. Tato zeď je však v majetku Libereckého kraje, který ji hodlá nyní opravovat. Město Liberec se v součinnosti s tím připojí s pracemi na odvodnění ulice Nad Pianovkou, a to ve stejném termínu jako bude probíhat oprava opěrné zdi.

Technické řešení odvodnění ulice Nad Pianovkou vyžaduje zřízení nové dešťové kanalizace, která je podél krajské komunikace Kateřinská vedena k blízké vodoteči, do které je napojena. Kanalizace je vedena na rubové straně opěrné zdi a nebyla nalezena jiná vhodná trasa s ohledem na ztížené podmínky (skalnaté podloží) a majetkoprávní poměry (pozemky kraje a soukromých osob). Z tohoto důvodu je nezbytné realizovat obě akce současně. Vzhledem k přímé provázanosti obou akcí je vhodné, aby byly obě akce realizovány nejen ve stejný čas, ale rovněž i stejným zhotovitelem.

Liberecký kraj schválil realizaci akce opravy opěrné zdi s investicí 6-7 mil Kč. Město Liberec se připojí svojí částí stavby a rada města k tomu nyní schválila potřebné finance ve výši 1,3 mil. Kč.

LB/Jana Kodymová