Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec chystá modernizaci školy Na Výběžku za více než 40 milionů korun, děti se budou muset na osm měsíců vystěhovat

01. 06. 2020 | 15:30

Liberec chce na podzim zahájit modernizaci základní školy Na Výběžku za více než 40 milionů korun. Vznikne pět nových odborných učeben včetně cvičného bytu, po dobu prací se budou muset děti ze školy na osm měsíců vystěhovat. Jde zhruba o 280 dětí, řekl novinářům náměstek primátora pro školství Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj).

Náhradní prostory radnice pro školáky zajištěné má. Stejně jako při rekonstrukci ZŠ 5. května využije bývalou univerzitní ubytovnu ve Vesci na okraji Liberce. Langr nepředpokládá, že by měly nastat problémy, s nimiž se potýkala ZŠ 5. května. Náhradní prostory pro ni byly malé. "Škola Na Výběžku je poloviční oproti 5. květnu," uvedl náměstek.

Město nyní hledá firmu, která na ZŠ Na Výběžku provede stavební práce. Učebny vzniknou v nových prostorách vybudovaných v nástavbě nad spojovacím krčkem. "Budou rozšířené také šatny," dodala náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová (ANO).

Radnice odhaduje, že stavební práce si vyžádají zhruba 29 milionů korun a další peníze budou potřeba na vybavení odborných učeben. Škola získá pro výuku cvičný byt, přírodovědnou, multimediální, počítačovou a jazykovou učebnu. Zahájení prací radnice plánuje na letošní září, hotovo by mělo být nejpozději příští rok v květnu. Většinu nákladů chce město zaplatit z evropské dotace, o niž bude žádat.

čtk