Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec jako jeden tým táhnoucí za jeden provaz. S dobrovolnickou prací krajskému městu pomohou i extraligoví hokejisté

01. 04. 2020 | 19:02

Krizový stav, který nyní zažíváme, píše neuvěřitelné příběhy. Jeden začal dnes ráno na facebooku libereckého hokejového klubu Bílí Tygři Liberec. Sdělili, že oslovili libereckého primátora Jaroslava Zámečníka (SLK) s nabídkou jakékoliv pomoci městu. "Jsme jeden tým," napsali hokejisté a pracovníci klubu jednoznačně.

HC Bílí Tygři na FB napsal: Vážený pane primátore, vzhledem ke kompletnímu zastavení provozu v areálu Sport Parku a ukončení hokejové extraligy nabízíme k jakékoli pomoci městu Liberec.cz naše zaměstnance a hráče A-týmu Bílých Tygrů. Jsme připraveni pomoci s čímkoliv, co bude město v této náročné době potřebovat. Jsme jeden tým.

Pane primátore Jaroslave Zámečníku, neváhejte se na nás obrátit!
 PS: A není to apríl!.

Reakce libereckého primátora? Z jeho FB: "Dostal jsem už mnoho nabídek pomoci, ale tahle mi vyrazila dech. Moc si této nabídky vážím, rozhodně něco vymyslíme, každou ruku v této době potřebujeme. Jsme jedno město, jeden tým, táhneme za jeden provaz.".

Později Jaroslav Zámečník pro náš portál upřesnil, že hokejisty a pracovníky klubu a arény, jichž má být denně kolem patnácti, využijí v kombinaci s dobrovolníky mj. k větším nákupům pro seniory, dovozu léků a dalším činnostem, v nichž se zúročí, že hokejisté "mají svaly" a dobrovolníci již vytvořili otestovaný systém distribuce účinné pomoci. Pomoci mohou i s nakládkou a rozvozem velkých balení dezinfekce a dalšími těžšími pracemi. Jako bonus pak primátor zmínil, že návštěvu extraligového hokejisty s nákupem, byť se s ním osobně z preventivních důvodů nepotká tváří v tvář, bezpochyby ocení i dříve narození senioři, kteří hokej rádi sledují v televizi.

uba