Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec odložil úhradu poplatků za odpady a psy na konec června. Slíbil, že žádné sankce nehrozí

16. 03. 2020 | 9:03

AKTUALIZOVÁNO: Liberec posunul o čtvrt roku na konec června splatnost poplatků za odpady i psy kvůli uzavření magistrátu. Platí to ale jen pro ty, kteří platí na úřadu hotově. ČTK to dnes řekl primátor města Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

pesDobrman
ilustrační foto

K prodloužení splatnosti poplatků o čtvrt roku se rozhodla v Libereckém kraji i další města, například Turnov nebo Chrastava u Liberce. Jiná o tom uvažují, třeba Frýdlant. Naopak Jablonec splatnost poplatků prodlužovat nebude.

Magistrát ve stotisícovém Liberci ode dneška zrušil úřední hodiny v souvislosti s šířením nového typu koronaviru. V celé zemi byl k dnešnímu ránu prokázán u 298 lidí, v Libereckém kraji jsou tři nakažení a všichni jsou z Jablonecka. "Rozhodli jsme, že poplatek placený v hotovosti je možné zaplatit až do konce června. Samozřejmě podle vyhlášky je splatný do konce března, ale my nebudeme sankcionovat ty, kteří zaplatí v hotovosti v pozdějším termínu," řekl liberecký primátor.

Naopak sousední Jablonec o prodloužení splatnosti neuvažuje. "Poplatky za odpady si vyřizuje SKS (společnost Severočeské komunální služby). Poplatky za psy, složenky, šly v lednu a splatnost byla na začátku března," uvedla mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová.

Splatnost poplatků na psy a svoz odpad o tři měsíce odložil také Hrádek nad Nisou. "Znamená to, že bez obav můžete své letošní "poplatkové" povinnosti uhradit až do konce září 2020," uvedl na FB starosta města Josef Horinka.

čtk, lo