Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec podruhé hledá firmu, která nainstaluje solární panely na deset budov

01. 04. 2024 | 12:22

Liberec podruhé hledá v soutěži firmu, která mu dodá a nainstaluje solární panely na deset městských budov. Jde o zakázku za téměř 39 milionů korun, vyplývá z údajů ve věstníku zakázek.

solar1-power-862602 1280
Ilustrační foto

Napoprvé soutěž na dodávku deseti fotovoltaických elektráren radnice zrušila kvůli vysoké chybovosti v obdržených nabídkách. "Proto se rada města rozhodla upravit zadávací podmínky. Jinak cenově byly nabídky pro město přijatelné," odpověděl na dotaz ČTK náměstek primátora Adam Lenert (ANO).

Liberec na instalaci deseti solárních elektráren získal dotaci 17 milionů z programu Modernizačního fondu ministerstva životního prostředí. Solární panely budou na střechách divadla F. X. Šaldy, Domova seniorů ve Františkově, nového bytového domu Na Žižkově a na školních budovách na sídlišti Broumovská a ve čtvrtích Rochlice a Ruprechtice. Deset fotovoltaických elektráren by ročně mělo vyrobit kolem 1000 megawatthodin elektrické energie, díky čemuž by město mělo ročně ušetřit při současných cenách za elektřinu zhruba 3,5 milionu korun.

čtk