Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec se i letos rozhodl připojit do celorepublikové akce Ukliďme Česko 

27. 03. 2022 | 15:55

Dne 2. dubna 2022 proběhne velký celorepublikový úklidový den, do kterého se zapojí tisíce lidí po celé republice s jediným cílem – postavit se problematice s odpady tím, že se pokusí vyčistit co největší prostor v podobě ulic, parků, pláží, lesů, řek a řady dalších míst. 

odpady 2 ecology-4202701 1280
Ilustrační foto

Tento úklidový den se v České republice koná pod záštitou akce Ukliďme Česko, která má v tuzemsku již pěknou tradici a statutární město Liberec se do ni pravidelně v jarním období zapojuje. Uplynulé roky byly výrazně narušeny rozšířením pandemie koronaviru Covid-19. Nyní však nebezpečí pomíjí a je možné se do akce opřít s plnou vervou. V Liberce se úklidů účastní pravidelně stovky dobrovolníků, kteří vyčistí mnoho hektarů veřejného prostoru od odpadků. Jarní akce tedy nemůže v úklidovém kalendáři chybět.

Podobně, jako u předchozích akcí, bude statutární město Liberec zajišťovat distribuci pytlů a rukavic a především odvoz vysbíraného odpadu k likvidaci.

Pokud jste jednotlivec či skupina, škola nebo firma, a chcete se do této akce připojit, obraťte se na kontaktní osobu Ing. Michala Vinaře prostřednictvím emailu vinar.michal@magistrat.liberec.cz nebo telefonu 485 243 451, kde lze domluvit další podrobnosti.

www.liberec.cz