Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec zajistí nestabilní skalní masiv u Chrastavské ulice nedaleko centra

15. 05. 2024 | 17:38

Liberec zajistí nestabilní skalní masiv u Chrastavské ulice nedaleko centra, zaplatí za to přes 900.000 korun. Náměstek primátora Jiří Janďourek na dotaz ČTK uvedl, že svah zajistí z preventivních důvodů na základě upozornění místních obyvatel.

sanace4 97be6fbd-6654-4aed-b0f0-e3f8c21188a7
Skalní bloky pod obytným komplexem v Rumjancevově ulici, foto: LK

"Lidé si stěžovali, že ten skalní masiv je v nějakém pohybu, tak z hlediska bezpečnosti jsme se rozhodli, že ho budeme částečně sanovat tak, aby byl v pořádku. Je to předběžná opatrnost," dodal náměstek. Firmu, která sanaci provede, už město vybralo. Práce začnou zřejmě v červnu a skončit by měly do konce letních prázdnin.

Nestabilní skály působí problémy i v dalších částech Liberce. Naposledy město loni zajišťovalo skalní bloky pod obytným komplexem v Rumjancevově ulici, za což zaplatilo zhruba čtyři miliony korun. Opakovaně radnice v minulých letech zabezpečovala i skalní masiv v blízkosti domů v ulici Dr. Milady Horákové. Před několika lety muselo město sanovat také skalní blok, který se tyčí vedle hlavní tribuny na fotbalovém stadionu prvoligového Liberce. Po sanaci je také skalní masiv u frekventované třídy Svobody nebo skála v ulici Na Zátoči u sídliště Broumovská.

čtk