Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec zamítl žádost Slovanu, aby jediná cyklostezka sloužila i jako příjezdová cesta na stadion

24. 11. 2021 | 18:33

Liberec zamítl žádost fotbalového Slovanu, aby úsek cyklostezky od křižovatky ve směru od Růžodolu sloužil pro klub jako příjezdová komunikace ke stadionu U Nisy. Slovan ji nyní využívá jako obslužnou při prvoligových zápasech. Mluvčí radnice Jana Kodymová dnes ČTK sdělila, že cyklostezka není pro větší dopravní zátěž stavěná.

cykloletoJeštedhoryzarohem2
Cyklistům ve stotisícovém městě slouží jediná cyklostezka a právě tu chtěl Slovan zčásti proměnit v příjezdovou cestu na stadion. V okolí Liberce jsou ale podmínky pro cyklosport ideální... ilustrační foto

"Také je nutné přihlédnout k bezpečnosti na cyklostezce, která by se tímto řešením výrazně zhoršila. V neposlední řadě je důvodem k odmítnutí žádosti i dopravně-technické řešení areálu, na základě kterého byla jeho stavba před lety povolena," dodala.

Rozhodnutí vedení města ředitele fotbalového klubu Libora Kleibla zklamalo. "Je to škoda. Před zápasy tudy (přes cyklostezku) najíždí televizní technika, hasiči, policie. Chtěli jsme, aby to bylo oficiální, ne na nějakou výjimku," řekl dnes Kleibl ČTK. Podle něj jiná cesta k této části stadionu například pro požární techniku nevede. "Jinak by museli jet hasiči přes hřiště," dodal.

Ke stadionu U Nisy, který je ve vlastnictví města, vedou dvě cesty. Hlavní přístupová je přes Zhořeleckou ulici od odbočky u dětského dopravního hřiště v Pavlovicích. Z druhé strany, od Růžodolu, se ke stadionu lze dostat právě po cyklostezce, která vede od křižovatky se Sokolskou ulicí.

čtk