Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec získal dotaci přes 19 milionů korun na neinvestiční projekt „Centrum bydlení Liberec II“

12. 12. 2022 | 14:24

Liberec uspěl se žádostí o dotaci na neinvestiční projekt „Centrum bydlení Liberec II“. Dotace je ve výši 19 312 020 Kč. Město projekt doplní 2 140 000 Kč. Projekt navazuje na projekt Centra bydlení Liberec, který byl zahájen v roce 2020 a skončil k 31. říjnu  2022. 

teploRodina
Rodinná idylka, ilustrační foto

Centrum bydlení  Liberec  II  řeší  systém  sociálního  bydlení  v  bytovém  fondu  statutárního města Liberce.  Reaguje  na identifikované potřeby města v oblasti řešení bytové nouze. Cílem je zejména zlepšit systém městského bydlení pomocí kontaktního centra bydlení, aplikací nového procesu žádání o byt, podpory zabydlování  a bydlení, včetně posílení systému prevence ztráty bydlení.

 „Za dobu svého působení zabydlelo Centrum bydlení celkem 105 městských bytů. Nejčastěji pracovníci centra pomáhají rodičům samoživitelům, mladým lidem a seniorům s nízkými příjmy. Zároveň Centrum bydlení řeší případné prodlení na nájmu, angažuje se v sousedských sporech nebo radí ohledně příspěvku na bydlení,“ komentuje Jan Hruška, náměstek primátora pro městské bydlení a místní Agendu 21.

V projektu jde o posílení týmu přímé podpory a kontaktního  místa,  zlepšení  dosavadních  programů  bydlení,  a  tím  lepší dostupnosti  bydlení  pro  cílovou skupinu.  V rámci projektu bude dále v provozu kontaktní místo v ulici Na Bídě, ve kterém bude působit devět pracovníků do 31. října 2025.

LB/Jana Kodymová