Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Libereckou teplárnu povede od 1. července Jan Sedláček, nahrazuje Martina Pěnčíka, který odchází z osobních důvodů

01. 07. 2020 | 14:01

Novým předsedou představenstva Teplárny Liberec, a.s. se
od 1. července stává Ing. Jan Sedláček. Bude zodpovědný za strategii společnosti, finance a obchod. Ve vedení Teplárny Liberec nahrazuje Ing. Martina Pěnčíka, který ze společnosti odchází z osobních důvodů.

teplárna TLI nisa-stavajici
Foto: www.mvv.cz

Jan Sedláček vystudoval podnikovou ekonomiku a management na sociálně ekonomické fakultě Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Do skupiny MVV, jejímž je Teplárna Liberec členem, přichází z pozice generálního ředitele společnosti AKT plastikářská technologie Čechy s.r.o. V této úspěšné firmě z Jablonce nad Nisou působící v automobilovém průmyslu byl předtím řadu let finančním ředitelem.

Má rozsáhlé zkušenosti s řízením firemní strategie a projektů v oblasti obchodu, financí, IT a implementace nástrojů pro zlepšování procesů. Dříve pracoval například ve společnostech Trelleborg BU Fluid Solution, Maeser, TRW či Baltaxia. Jan Sedláček hovoří plynně anglicky a německy.

Teplárna Liberec zásobuje necelých čtrnáct tisíc libereckých domácností, desítku průmyslových areálů a 130 odběratelů z terciární sféry. Centrální zásobování teplem zajišťuje dodávky tepelné energie ve městě už od roku 1976. Do skupiny MVV Energie CZ patří Teplárna Liberec od roku 2007. Pro dodávky tepla používá v posledních letech z větší části energii vyrobenou v přilehlém zařízení na energetické využití odpadů – TERMIZO a z menší části energii ze zemního plynu. Teplárna Liberec tak výrazně přispívá k zachování zdravého životního prostředí.

Energetickou skupinu MVV Energie CZ tvoří patnáct společností
s působností v patnácti městech České republiky. Mateřskou společností
je MVV Energie CZ a.s., která byla založena v říjnu 1993 a od roku 1999 je dceřinou společností německého energetického koncernu MVV Energie se sídlem v Mannheimu v Německu. Tři hlavní pilíře strategie MVV jsou výroba a distribuce tepelné energie, kombinovaná vysokoúčinná výroba elektrické energie a energetické využití odpadu.

TZ