Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Městská policie v Liberci posílí na začátku školního roku dohled na rizikových přechodech pro chodce

28. 08. 2019 | 15:14

Městská policie Liberec v souvislosti s blížícím se začátkem školního roku 2019/2020 tradičně posiluje dohled a vysílá hlídky na rizikové přechody pro chodce. Pro co nejefektivnější zajištění bezpečnosti budou strážníci v prvním školním týdnu kontrolovat také dodržování povolené rychlosti.

přechod dětiIMG 8255 menší
Foto: MML

Měření rychlosti bude probíhat právě v blízkosti škol. Cílem je zajistit bezpečnost dětí a zároveň zklidnit dopravu ve vytipovaných lokalitách, protože začátek školního roku s sebou obvykle nese zvýšené riziko nepozorných chodců a řidičů. Strážníci tak školáky a studenty ochrání před vážnými riziky případné dopravní nehody.


K měření rychlosti projíždějících vozidel využívá městská policie i další prostředky jako preventivní radar a měřící zařízení, tzv. dopravní sčítač. K dohledu na přechodech pro chodce se připojí také 10 dobrovolníků v rámci projektu Dozor seniorů na přechodech pro chodce.

MML/Jan Král