Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nejlevnější pohřeb bez obřadu je u městské pohřební služby možné sjednat už pod 10 tisíc

13. 04. 2021 | 11:12

Město Liberec od 12. dubna letošního roku upravilo ceník pohřebních služeb. „Je složité o smrti a rozloučení přemýšlet jako o položce ceníku, ale i služby krematoria jsou v konkurenčním prostředí a tato úprava ceníku vylepšuje postavení města vůči konkurenci,“ komentuje náměstek primátora pro technickou správu Jiří Šolc.

Úprava ceníku spočívá v přidání několika nových položek, čímž došlo k rozšíření nabídky služeb o nejlevnější variantu pohřbu bez obřadu. „Je to jednak snaha vyjít vstříc části pozůstalých, kteří preferují levnější variantu pohřbu, a zároveň zavedení ekonomické varianty, kterou nabízejí i ostatní pohřební služby. Nejlevnější pohřeb bez obřadu tak bude možné u městské pohřební služby sjednat za cenu pod 10 000 korun,“ popisuje náměstek Jiří Šolc.

Kompletní ceník v příloze.

Ceník PohřbyCeník Pohřby