Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Obyvatelé Liberce a Jablonce můžou sami ovlivnit budoucnost městské dopravy

13. 03. 2021 | 9:50

Budoucnost městské dopravy v Liberci a v sousedním Jablonci nad Nisou, se stane hlavním tématem veřejné ONLINE debaty, do níž se už ve středu 17. března může kromě odborníků zapojit také široká veřejnost.

tramvaj www.chytře na cestu F1-1024x738
Foto - zdroj: www.chytrenacestu.cz

Lidé tak mají mimořádnou příležitost, aby vznášeli připomínky, co jim na současné dopravě v obou městech vadí.

„Díky veřejnému projednání navíc může kdokoliv na základě osobních zkušeností podávat i vlastní návrhy na to, co a jak bychom měli v městské dopravě do budoucna změnit a vylepšit,“ říká náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová.

Projednání se uskuteční ve středu 17. března 2021. Přímý přenos bude vysílán prostřednictvím kanálu Youtube a odkazu umístěného na webových stránkách projektu www.chytrenacestu.cz. Odkaz na vysílání bude na webových stránkách umístěn 30 minut před začátkem.   

Témata veřejného projednání:

  • Veřejný prostor přívětivý pro pěší 
  • Podpora využívání nemotorové dopravy
  • Atraktivní veřejná doprava
  • Racionální využívání automobilové dopravy v centrech měst
  • Zlepšení podmínek pro parkování obyvatel

Rozděleno je do dvou částí:

  • LIBEREC:
  • 16:00 – 17:30 hod. (účastníci se budou moci přihlásit prostřednictvím počítače nebo mobilního zařízení již od 15:30 hod.) 
  • JABLONEC NAD NISOU:
  • 18:00 – 19:30 hod.

„Zúčastnit se může v podstatě neomezený počet účastníků. Stačí se zaregistrovat a poté sledovat průběh projednání odkudkoliv prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu. Reagovat na může každý zasíláním textových zpráv do otevřeného chatu. V něm budou zástupci projektu a případně jejich hosté během celého přenosu také odpovídat na dotazy, připomínky a návrhy diskutujících,“ říká Monika Klemšová z Odboru strategického rozvoje a dotací statutárního města Liberec.

Záznam z projednání bude následně umístěn na webových stránkách projektu http://www.chytrenacestu.cz/. Náměty, dotazy a připomínky lze zasílat i dodatečně až do 21. března 2021 na e-mailovou adresu: pripominky@chytrenacestu.cz.

TZ/Tomáš Tesař