Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pořízení Liberce v mobilu vyjde na necelý milion, technická podpora na 9 600 Kč měsíčně. Snad to nebude aplikace "pro kočku"...

22. 02. 2020 | 5:52

Město Liberec jde zase o krok kupředu a zavádí mobilní aplikaci „Liberec v mobilu“. Ta na jednom místě soustřeďuje nejrůznější informace z Liberce k využití jak pro obyvatele, tak pro turisty. Mobilní aplikace může sloužit jako efektivní nástroj komunikace statutárního města Liberec s veřejností.

V jedné aplikaci by tak byly soustředěny například informace vztahující se k různým životním situacím, informace o pořádaných kulturních, sportovních a společenských akcích, novinky z Liberce, nejdůležitější aktuality z Magistrátu města Liberce, jeho organizací a dalších subjektů, jízdní řády MHD a příměstských spojů, přehled parkovišť včetně jejich aktuální obsazenosti, SOS kontakty a jiné.

Mobilní aplikace „Liberec v mobilu“ bude pro statutární město Liberec zajištěna společností Liberecká IS, a.s., a to včetně následné technické podpory. Finanční náklady, spojené se zajištěním mobilní aplikace „Liberec v mobilu“, jsou v maximální výši 944 225 Kč bez DPH a dále finanční náklady za následnou technickou podporu v maximální výši 9 600 Kč bez DPH měsíčně.

Mobilní aplikace vytvořené na této platformě jsou již nasazeny v provozu ve více než 15 městech nebo městských částech v České republice. Například mobilní aplikace „Mladá Boleslav v mobilu„ Říčany v mobilu“, „Příbram v mobilu“, „Kolín v mobilu“, „Praha 13 v mobilu“, „Strakonice v mobilu“ a další.

LB/Jana Kodymová