Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Proč má zebra pruhy? Kolik zubů má lachtan? Jak to chodí u surikat? Dozvíte se v zoo

29. 05. 2020 | 10:33

V pondělí 1. června 2020 liberecká zoo zahajuje pravidelné komentované prohlídky, které budou probíhat každý všední den vždy v10.00 a 14.00. Prohlídka pod vedením zkušeného lektora potrvá přibližně 90 minut a účastníci se dozví mnoho nových informací ze života zvířat i samotné zoo.

surikata
Surikata.

Proč má zebra pruhy? Kolik zubů má lachtan? Které zvíře je v zoo nejstarší? Jak to chodí u surikat? To vše a mnohem více se mohou dozvědět účastníci komentovaných prohlídek, na které od pondělí láká liberecká zoologická zahrada.

Zájemci o vycházku s průvodcem se nemusí předem registrovat, stačí, když si zakoupí platnou vstupenku vždy před začátkem akce. Prohlídky jsou zpoplatněny částkou 60 Kč k běžnému vstupnému. Sraz s průvodci je vždy v daný čas na prostranství za hlavním vstupem do zoo a kapacita jednotlivých prohlídek je omezena na 15 osob.

Rodinka surikat.

Prohlídky budou probíhat až do konce letních prázdnin každý všední den v časech 10.00 a 14.00. Na mimořádné komentované prohlídky s průvodcem zve také Záchranná stanicepři Zoo Liberec – ARCHA, která již více než patnáct let pomáhá zraněným a hendikepovaným volně žijícím zvířatům z naší okolní krajiny.

Prohlídky záchranné stanice, která nebývá na rozdíl od útulku veřejnosti jinak přístupná, budou probíhat v týdnu 8. 6. –12. 6. každý všední den, vždy v16.00. Prohlídky jsou pro zájemce zcela zdarma, ale zdůvodu omezené kapacity je nutná registrace předem na mail: capova@zooliberec.cz.

Sraz s předem přihlášenými účastníky je vždy v daný čas na dvoře Centra ARCHA. Péčí pracovníků z centra ročně projde více než tisícovka jedinců. „Mezi aktuální obyvatele záchranné stanice patří například i fretka, zranění dravci a celá řada ptačích mláďat. Dlouhodobě tam pečujeme také o orla královského, kterého z důvodu amputace křídel zpět do volné přírody již bohužel vypustit nemůžeme,“ doplňuje vedoucí ARCHY, Lenka Čápová.

TZ ZOO Liberec