Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rada města Liberce dnes schválila pomoc čtyřem moravským obcím zasaženým ničivým tornádem

28. 06. 2021 | 17:40

Částku 600 tisíc korun na pomoc 4 konkrétním obcím na jižní Moravě, které minulý čtvrtek zasáhlo ničivé tornádo, schválili dnes odpoledne na mimořádném jednání radní Liberce. Město každé z nich poskytne přímý finanční dar. Obce Lužice a Mikulčice na Hodonínsku, ale také obec Hrušky a městys Moravská Nová Ves na Břeclavsku, peníze obdrží hned, jak rozhodnutí potvrdí liberecké zastupitelstvo.

tornado tw jm Nová ves E44SUErXwAgTD4E
Moravská Nová Ves, zdroj: twitter.com/Jihomoravsky_kr

„Všem čtyřem nejvíce poničeným moravských obcím darujeme stejnou částku, tedy 150 tisíc korun. Stejně jako se zvedla vlna pomoci obyčejných lidí, je důležité, aby fungovala i solidarita mezi obcemi a kraji. Pomáhat si v podobných situacích je naše povinnost. Starostové dotčených obcí budou potřebovat každou korunu, aby co nejdříve dokázali obnovit nutnou infrastrukturu a vrátit lidem víru a naději,“ říká primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

LB/Jana Kodymová