Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Radnice poskytla z rozpočtu města dotaci na projekt Women’s Euro Hockey Tour Liberec

11. 02. 2024 | 12:22

Liberečtí radní schválili dotaci v celkové výši 250 000 Kč z rozpočtu statutárního města Liberec spolku Český svaz ledního hokeje z. s. na podporu projektu „Women’s Euro Hockey Tour Liberec“. Jedná se o nejvýznamnější seniorský ženský hokejový turnaj, který se poprvé koná na území České republiky. Turnaj je poslední prověrkou evropských elitních týmů před dubnovým mistrovstvím světa.

hokej ženy xx GF h wIWQAAu7zM
Foto - zdroj: X/Hokejový nároďák žen

Akce se právě koná v liberecké Home Credit Aréně, a to až do 11. 2. 2024 za účastí týmů z Česka, Finska, Německa, Švýcarska a Švédska. Celkem je naplánováno 10 zápasových utkání. Český svaz ledního hokeje deklaruje velký zájem na budoucí víceleté spolupráci se statutárním městem Liberec a Libereckým krajem při pořádání významných turnajů a akcí všech věkových kategorií.

„Je fajn, že můžeme v Liberci přivítat akci tohoto formátu. Jako hokejový fanoušek se moc těším a věřím, že si i ostatní Liberečáci užijí hokejovou nálož přímo v aréně, a podpoří tým České republiky,“ říká náměstek primátora pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petr Židek.

LB/Jana Kodymová