Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukce domu v ulici Dr. M. Horákové s devíti byty pro rodiny s nízkými příjmy jde do finále

18. 04. 2022 | 5:43

Díky projektu Sociální bydlení města Liberce vznikne dalších devět bytů pro osoby a rodiny s nízkými příjmy. S jarem se rozjely závěrečné stavební práce na bytovém domě "B" v ulici Dr. Milady Horákové 144/10. Interiéry byly dokončeny už začátkem roku 2022, ale z důvodu chladného počasí bylo třeba si na venkovní úpravy a fasádu počkat.

uvodni b
Foto z www.liberec.cz

Nyní se už kolemjdoucí mohou kochat vkusně provedeným pláštěm domu, který je v souladu s celkovým rázem architektonicky cenného objektu. Na dosah je kolaudace a následné obydlení devíti bytů, které zde rozsáhlou rekonstrukcí vznikly.

Jedná se o bytové jednotky menších dispozic od 1+kk po 2+kk. Ve spolupráci s Centrem bydlení Liberec (CBL) budou na základě kritérií pro získání sociálního bydlení vybráni vhodní nájemníci. Další činností CBL je také prevence ztráty bydlení, kontakt s obyvateli tedy nekončí přidělením bydlení, ale pokračuje dále, pomáhá mapovat obtížné životní situace a přecházet jim.

Projekt je spolufinancovaný z Evropské unie, přesněji z Integrovaného regionálního operačního programu.

www.liberec.cz