Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rezervační portály Hotel.cz a Spa.cz libereckého provozovatele získala maďarská Szallas

10. 07. 2019 | 18:18

Rezervační pobytové portály dosud provozované libereckou firmou HOTEL.CZ získala maďarská skupina Szallas. Jde například o portály Hotel.cz či Spa.cz. Nově vzniklá skupina bude mít 275 zaměstnanců a v šesti středoevropských zemích bude nabízet přes 20.000 ubytovacích objektů pro on-line rezervaci. Cenu transakce žádná ze stran nezveřejnila. V tiskové zprávě o tom informoval Pavel Eichler za libereckou firmu HOTEL.CZ.

Vířivka
ilustrační foto

"Fúze lokálních lídrů na trhu s on-line rezervacemi ubytování má za cíl usnadnit českým klientům cestu k pobytům v zahraničí, především v Maďarsku a Chorvatsku. Naopak pro maďarské či polské klienty skupiny Szallas otevírá možnost rychlé rezervace do více než 6000 hotelů a penzionů v Česku a na Slovensku," uvedl Eichler.

Liberecká firma HOTEL.CZ v Česku provozovala kromě Hotel.cz a Spa.cz i portály Hotely.cz, Penzion.cz a Konfi.cz. S maďarskou firmou Szallas.hu Zrt se spojila od července. Szallas.hu nedávno rozšířila své aktivity také v Polsku a Rumunsku. "Investice v České republice byla logickou součástí naší růstové strategie. V rámci transakce jsme odkoupili menšinový podíl v české společnosti a zbytek podílu byl vyměněn za nově vydané akcie naší firmy Szallas.hu Zrt," uvedl Tibor Győrbiró, zástupce investičního fondu PortfoLion, který je hlavním akcionářem Szallas.hu Zrt.

Dosavadních šest vlastníků skupiny HOTEL.CZ v čele s majoritním akcionářem Pavlem Kotasem se tak stalo vlastníky menšinového podílu ve skupině Szallas. "Všichni manažeři i zaměstnanci skupiny Hotel.cz budou pokračovat v tom, co dělají dnes. Máme více než deset let zkušeností s on-line rezervacemi ubytování, jsem tedy přesvědčen, že budeme schopni pomoci celé skupině i nadále růst tempem přes 30 procent ročně," uvedl generální ředitel HOTEL.CZ Pavel Kotas. "Fúze nám umožní sdílet znalosti a technologie s našimi novými partnery a nesoupeřit tak s globálními giganty každý jen po vlastní ose. Naší ambicí je být nejpříjemnější službou pro rezervaci ubytování a především wellness a lázeňských pobytů v rámci střední Evropy," dodal Kotas.

čtk