Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Slovan ukořistil jednu z cen pro nejlepší trávníkáře roku. Stadion U Nisy získal 29 z 30 možných bodů  

25. 11. 2022 | 12:25

V polovině listopadu se uskutečnil další z řady pravidelných seminářů odborné organizace The Institute of Groundsmanship Česká republika z.s. (IOG), při němž byly mimo jiné vyhlašovány oborové ceny a jednu z nich poprvé získal i liberecký fotbalový klub. Má trávníkáře roku.

trávníkářgruber groundsman
František Gruber má v technickém úseku na starost právě hlavní hrací plochu stadionu U Nisy. Je trávníkářem roku. Foto: www.slovanliberec.cz

Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR pravidelně hodnotí a kategorizuje kvalitu hracích ploch v profesionálních soutěžích. Inspekce proběhly v druhé polovině října a trávníky byly jako tradičně hodnoceny dle šesti kritérií (vodopropustnost, rovinatost, floristické složení, hloubka zakořenění a pevnost drnu, hustota a pokryvnost plochy, stav brankovišť).

Stadion U Nisy získal 29 z 30 možných bodů a spolu se Spartou Praha a Viktorií Plzeň se tak umístil mezi nejlepšími třemi a spadá do kategorie A.

I díky tomuto výbornému hodnocení získal ocenění GROUNDSMAN ROKU 2022, kterou pravidelně vyhlašují FAČR a IOG, František Gruber, který má v technickém úseku na starost právě hlavní hrací plochu stadionu U Nisy. „Samozřejmě mě ta cena moc potěšila, ale neberu to jen jako ocenění pro sebe, ale pro celý náš kolektiv, protože jde o týmovou práci,“ váží si prestižní trofeje náš trávníkář.

Technický ředitel Slovanu Vlastimil Čadílek chce pokračovat v nastoleném trendu: „Děkuji všem kolegům, kteří se péči o naše hřiště věnují. Vážíme si toho, že jsme dostali tak vysoké hodnocení. V příští sezoně bychom rádi získali i hlavní cenu pro nejlepší trávník. Budeme pro to dělat maximum,“ dodal odhodlaně.

www.slovanliberec.cz

Dole ve fotogalerii záběry z posledního derby mezi Libercem a Jabloncem. Hrálo se na libereckém trávníku. Foto: Artur Ima