Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Smutné výročí deseti let od povodní připomene výstava na krajském úřadu v Liberci

02. 08. 2020 | 19:20

Smutné výročí si za několik dní připomene Liberecký kraj. Před deseti lety, v srpnu 2010, se prohnala regionem pustošivá povodeň, která způsobila škody ve výši 8 miliard korun a vybrala si i daň nejvyšší v podobě 5 lidských životů.  Od pondělí 3. do pátku 28. srpna bude ve  vstupním vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje k vidění výstava s názvem 10 let od povodní.

Na výstavních panelech uvidí návštěvníci obrazový materiál z třiatřiceti zasažených obcí, prohlédnou si, jak vypadá Povodňový portál Libereckého kraje a připomenou si krizovou komunikaci v průběhu povodní v roce 2010. Součástí výstavy je i návrh liniových opatření proti vodě v některých obcích na toku Nisy. Výstava bude 8. srpna umístěna také v Bílém Kostele nad Nisou v kostele sv. Mikuláše, a to po celou dobu konání vzpomínkové akce, kterou zde v tento den pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s obcí Bílý Kostel nad Nisou, Hasičským záchranným sborem LK a Sdružením hasičů – ČMS KSH LK.

LK/Jan Mikulička