Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sport Live, jedna z největších sportovních událostí severních Čech, zahájí v sobotu další "sezónu v pohybu"

31. 08. 2022 | 5:00

Již 17. ročník veletrhu Sport Live se uskuteční v sobotu 3. září 2022 od 9:00 do 16:00 v libereckém Sport Parku a Home Credit Areně. Jedna z největších sportovních událostí severních Čech tak zahájí další sportovní sezónu v Libereckém kraji.

SLarena1
Archovní foto: Milan Bejbl

Veletrhu se zúčastní několik desítek sportovních klubů a organizací, které právě otevírají nábor nových členů. Jako každý rok se děti i dospělí mohou těšit na pestrý doprovodný program zaměřený na různé druhy sportů.

Oblíbené body programu i spousta novinek

„Veletrh Sport Live vznikl proto, aby zájemcům o sport umožnil v průběhu jednoho dne poznat nejrůznější druhy sportů a sportovních klubů, které v našem regionu působí. Sporty si navíc mohou všichni návštěvníci přímo na místě vyzkoušet. I díky tomu se Sport Live stal velmi oblíbený a je jednou z nejvýznamnějších sportovních událostí severních Čech a my se snažíme tento trend udržet,“ říká Lukáš Přinda ředitel pořadatelské společnosti SFM Liberec s.r.o.

Archivní foto: Milan Bejbl

V letošním roce se bude na Sport Live veletrhu prezentovat více jak 55 sportovních klubů a  provozovatelů sportovišť.

Program tradičně začíná zahájením sezóny veřejného bruslení v Home Credit Areně za doprovodu instruktorů bruslařské školy Bruslička. Zájemci mají možnost si vybrat ze dvou bloků, a to od 13:00 a od 15:00. Vstupenky na oba bloky lze zakoupit online v předprodeji v síti Ticketportal.

Zejména děti se mohou těšit na doprovodný sportovní víceboj, během kterého si na stanovištích několika sportovních klubů a oddílů vyzkouší základy různých sportů. Všechny děti, které víceboj absolvují, získají malou odměnu. Partnerem letošního víceboje je pojišťovna Kooperativa.

Návštěvníci, kteří upřednostňují spíše fandění před aktivním sportem, mohou přijít fandit na několik turnajů, např. Kasíkův memoriál, hokejový turnaj pro děti (kategorie U13), který se bude hrát ve Svijanské hale.

Sportovní veletrh se ani letos neobejde bez promo stánku BÍLÝCH TYGRŮ. Součástí Sport Live bude autogramiáda kompletního A-týmu Bílých Tygrů. Samozřejmě nebude chybět ani možnost vyzkoušení hokejových dovedností nebo prezentace virtuálního trenažéru na hokejový trénink.

Archivní foto: Milan Bejbl

Mezi letošní novinky patří představení esportového týmu SINNERS, který spolupracuje s vybranými talenty a rozvíjí je po herní i osobnostní stránce. Hráči SINNERS budou mít pro návštěvníky připravenou televizi s konzolemi, několik počítačů i notebooků, na kterých si děti i dospělí budou moci zahrát různé hry pod dohledem opravdových herních profesionálů.

Další očekávanou novinkou je promítání finálních snímků mezinárodního festivalu sportovních filmů SPORTFILM. Kino, ve kterém budou finálové filmy z aktuální festivalové soutěže promítány, bude pro návštěvníky otevřeno po celý den zdarma.

Na programu je také ukázka požárního sportu na centrálním parkovišti, kruhové tréninky pro děti Crossfit nebo skákací hrady pro nejmenší návštěvníky.

To vše a mnohem více bude na veletrhu Sport Live 2022 v sobotu 3. září v liberecké Home Credit Areně. Událostí návštěvníky provede moderátor Jan Bažant a DJ Pavel Zrnovský.

Základní informace o veletrhu Sport Live 2022

Veletrh se uskuteční 3. 9. 2022 od 9:00 do 16:00 ve Sport Parku Liberec a Home Credit Areně.

Vstup na veletrh je zdarma.

Více informací na webu https://sportliveliberec.cz/ a https://www.sportparkliberec.cz/.

Sociální sítě: FB a IG Home Credit Areny.

TZ Sport Park Liberec/Pavlína Tomisová

Fotogalerie: archiv