Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stále populárnějšímu boulderingu dali v Liberci nový formát pro začátečníky a mírně pokročilé

08. 06. 2023 | 10:54

V pátek 9. června mezi 15. a 19. hodinou se představí nový závodní formát Boulder Point Open, který cílí na všechny nováčky, začátečníky a mírně pokročilé. Nabídne totiž sadu boulderových problémů obtížnosti 5A až 6C, čili příležitost zažít si závodní atmosféru všem.

bouder2
Fotto od pořadatele závodů, dole ve fotogalerii jsou venkovní snímky z webu www.hudy.cz

Den nato, v sobotu 10. 6. mezi 9. a 11.30 hod se koná oblíbená Junior Boulder Liga pro kategorie U8 až U16, která jakožto závod homologovaný ČHS (3. liga) tradičně vítá nadšence z celé ČR.

plakát k akciCo vlastně znamená bouldering?

Bouldering je u nás stále rozšířenější lezecká disciplína. Jedná se o lezení bez lana na menších skalách - balvanech, kde je obtížnost zhuštěna do několika kroků.

Při boulderingu si lezec může vyzkoušet posouvat své lezecké hranice v obtížných sekvencích bez omezení psychického tlaku z výšky či ze zranění (tedy i zde záleží na dobrém chytači a vhodně položené bouldermatce).

Bouldering můžete také vyzkoušet na umělých stěnách - bouldrovkách, které slouží hlavně v zimní přípravě.

Bouldering často připomíná gymnastiku

Bouldristi předvádějí představení, které je bohaté na silové gymnastické kroky, visy, vzpory, precizní přesouvání těžiště do nejnemožnějších poloh, přesnou koordinaci pohybů, kde i sebemenší chyba a nedostatečná soustředěnost ukončí váš pokus v problému.

www.hudy.cz + TZ pořadatele