Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stavební práce uzavřou od úterý rušnou ulici Dr. Milady Horákové v centru Liberce

10. 04. 2020 | 14:03

Kvůli opravě plynovodu, vodovodu a kanalizace bude od úterý 14. dubna uzavřen zhruba 170 metrů dlouhý úsek ulice Dr. Milady Horákové, která je jednou z hlavních dopravních tepen ve stotisícovém Liberci. Město sníženého provozu využije k opravě povrchu frekventované křižovatky ulice Dr. Milady Horákové s Košickou ulicí, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

silnice horakova
Foto: www.liberec.cz

Uzavřený bude úsek od křižovatky s Košickou ulicí směrem do centra po křižovatku s ulicí U Opatrovny. Pro dopravu bude komunikace zcela uzavřena, po objízdných trasách budou muset jezdit i autobusy městské dopravy. Podle mluvčí dopravního podniku Martiny Poršové se výluka dotkne 13 autobusových linek. "Linky 12, 13, 20, 23, 24, 26 a 31 budou vedeny ulicí Nitranskou a Jánskou do terminálu MHD, na objízdné trase nebudou zastavovat," řekla.

Autobusy linek 16, 22, 27, 30, 37 a 99 pojedou od nádraží po třídě 1. máje a dál potom Jánskou do terminálu MHD ve Fügnerově ulici "Linky neobslouží zastávku Babylon, zastaví ale v zastávce Rybníček," doplnila Poršová.

Ulice Dr. Milady Horákové je jednou z hlavních tepen města, ve špičce po ní projede až tisíc aut za hodinu. Silnice vede z dolního centra do Rochlice, Vratislavic či Vesce. Po úsecích se opravuje od roku 2016. Naposledy se loni pracovalo na 420 metrů dlouhém úseku. Práce tam skončily v závěru loňského roku. Oprava dalšího úseku je jen jednou z řady akcí, do nichž plánuje letos Liberec dát 40 milionů korun.

čtk