Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tanečníci z celé planety mají svůj světový šampionát v libereckém Babylonu. V listopadu jich sem přijedou tři tisíce

21. 10. 2019 | 5:43

Celý svět bude v Centru Babylon v Liberci na mezinárodní taneční soutěži WADF World Dance Championship 2019. Již po jedenácté bude Liberec místem setkání až tří tisíc tanečníků a tanečnic z celé planety.

TanecMČR 2016 Leonka Kordíková latino
Foto z předchozího ročníku.

Otevřené taneční mistrovství světa zaplní taneční sály, hotel i zábavní část v týdnu od 17. – 23. 11. 2019.

Otevřené taneční mistrovství světa v různých tanečních formách i věkových kategoriích bude pestrou přehlídkou toho nejlepšího z více než 180 tanečních škol z 22 zemí světa, Nejpočetnější výpravou budou letos školy české, které mají výhodu domácího prostředí. Očekávají se početné výpravy z Polska a Ruska, další školy přijedou také z Ukrajiny, Kazachstánu, nebo Itálie, Německa, Maďarska, Francie, Slovenska i Švédska a Finska. Denně bude na akci až 2000 soutěžících a na 1000 diváků. Jejich výkony bude hodnotit mezinárodní padesátičlenná porota složená z tanečních mistrů a profesionálních tanečníků z celé Evropy i z Ruska.

Vyhlašovatelem soutěže je mezinárodní organizace WADF (World Artistic Dance Federation), organizátorem soutěže je Latinofestival s.r.o., spoluorganizátory jsou ILMA z.s, ILMA Agency s.r.o. a Taneční a pohybová škola ILMA pod vedením Ilony Šulcové a Mariana Šulce.

Soutěžní klání i doprovodný program bude opět divácky velice atraktivní, krásné kostýmy, skvělá taneční vystoupení, budoucí mistři světa i speciální hosté, to vše bude k vidění po celý týden. Na akci je možné zakoupit celodenní vstupenky přímo na místě, tančit se bude denně do pozdního večera a sledovat taneční vystoupení je možné ve dvou tanečních sálech a až na čtyřech tanečních parketech. Divácky nejvíce přitažlivé bývají disciplíny Caribien Dance, Latinsko americké techniky ve všech kategoriích, ale také Street Dance a Jazz Dance v kategoriích malých i velkých teamů. Tento rok bude možné sledovat dvě nové disciplíny a to Jazz funk a Acrobatic show. Podrobné informace k soutěži jsou na stránkách www.latinofestival.cz.

TZ