Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Babylonu si zatančila celá planeta. Tuzemské školy měly výhodu domácího prostředí

26. 11. 2019 | 8:18

V sobotu skončilo v Liberci taneční mistrovství světa. WADF World Dance Championship 2019 je největší taneční svátek roku, otevřené taneční mistrovství světa, jež se právem řadí mezi největší soutěže tohoto druhu na světě.

tanec19karibik
Foto od pořadatele soutěže

Liberec byl po jedenácté místem konání otevřeného tanečního mistrovství světa WADF World Dance Championship 2019. Zatančit přijelo více než dva a půl tisíce tanečníků a tanečnic z devatenácti zemí světa. Pro velkou taneční soutěž otevřelo Centrum Babylon tři sály na celý týden 17. – 23. 11. 2019.

Taneční soutěž v různých tanečních formách i věkových kategoriích je vždy přehlídkou toho nejlepšího z tanečních škol, kterých přijelo 139. Nejpočetnější výpravou byly školy české s výhodu domácího prostředí. Tradičně mají silné zastoupení školy z Polska a Ruska, ale i z Ukrajiny, Kazachstánu. Přijeli tanečníci z Itálie, Německa, Maďarska, Francie, Slovenska, Švédska a Finska. Novou zení pro tento rok bylo Řecko. Jejich výkony hodnotila mezinárodní padesátičlenná porota složená z tanečních mistrů a profesionálních tanečníků.

Foto: od pořadatele soutěže

Každý den bylo připraveno předávání cen s  pestrým programem i atmosférou, a zatančila i porota. Tanečníci si z Liberce neodvážejí jen poháry a medaile, ale i nezapomenutelné zážitky. Sobotního podvečera se zúčastnil také primátor statutárního města Liberec Ing. Jaroslav Zámečník, CSc., pozdravil tanečníky, předal dárky od města porotcům a poděkoval organizátorům soutěže. Zůstal déle, shlédl několik tanečních vystoupení, atmosféra mistrovství světa se mu zřejmě líbila.

Foto: od pořadatele soutěže

Vyhlašovatelem soutěže je mezinárodní organizace WADF (World Artistic Dance Federation), organizátorem soutěže je Latinofestival s.r.o., spoluorganizátory jsou ILMA z.s, ILMA Agency s.r.o. a Taneční a pohybová škola ILMA pod vedením Mgr. Ilony Šulcové a Mariana Šulce. Otevřené mistrovství světa probíhalo pod záštitou statutárního města Liberec a Libereckého kraje.

TZ