Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V neděli se v Malém divadle uskuteční taneční soutěž pro malé umělce

04. 04. 2024 | 17:18

V Malém divadle v Liberci proběhne v neděli 7. dubna 2024 4. ročník mezinárodní amatérské taneční soutěže v klasickém a moderním tanci. Tuto prospěšnou akci pořádá taneční škola Malex působící při Divadle F. X. Šaldy. Hlavním cílem prestižní soutěže je přiblížit taneční umění širší veřejnosti a podpořit talentované děti a mládež, věnující se této nádherné činnosti na amatérské úrovni. Soutěž má celorepublikový i mezinárodní dosah, byli pozváni tanečníci z celé České republiky a zahraničí. Stává se tak místem setkání mladých umělců, kteří mají možnost porovnat své výkony, získat zkušenosti, najít potřebnou inspiraci a navázat nové formy spolupráce a přátelství.

Do soutěže se přihlásilo přes 20 tanečních škol z České republiky a Německa. Během jednoho dne se na jevišti Malého divadla sejde 260 účastníků, kteří předvedou 130 tanečních čísel. Do odborné poroty zasedne významný tanečník, choreograf, pedagog a taneční odborník Zdenek Prokeš, první sólista baletu Národního divadla v Praze Adam Zvonař, úspěšná tanečnice a pedagožka Anna Ščekaleva a emeritní sólistka Národního divadla, baletní mistryně Michaela Wenzelová.

Záštitu nad akcí převezme jako každoročně Ing. Květa Vinklátová, členka Rady Libereckého kraje. Ceny pro vítěze věnovala Nadace Preciosa. Soutěž se koná za finanční podpory Libereckého kraje a Nadace Život umělce. Partnerem letošního ročníku soutěže bude firma Grishko Dance.

,,Rádi bychom v této bohulibé akci pokračovali i v dalších letech. Naším cílem je, aby se soutěž New Generation stala v Liberci tradicí s velmi dobrým jménem a vysokou uměleckou úrovní”, sděluje ředitel soutěže Alexey Yurakov. V neděli 7. dubna přivítá v Malém divadle nadané děti i širokou veřejnost, kterou tímto srdečně zveme.

TZ/Eleonora Kočí