Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V představenstvu libereckého dopravního podniku končí Pabiška, jeden z tří členů

24. 05. 2022 | 12:21

AKTUALIZOVÁNO: V tříčlenném představenstvu libereckého dopravního podniku nebude pokračovat Martin Pabiška. Dozorčí rada Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce (DPMLJ) mu na dnešním zasedání neprodloužila funkční období. Konkrétní důvod odmítl předseda dozorčí rady DPMLJ a radní města Liberce Petr Židek sdělit. "Prostě mu nebylo prodlouženo (funkční) období," řekl dnes Židek ČTK.

busUvnitrdopravnipodnik4
ilustrační foto

Pabiška se stal členem představenstva v roce 2018 společně s Michalem Zděnkem a Václavem Sosnou. Ti v představenstvu zůstanou. "Bylo to hlasování v dozorčí radě, dva byli navrženi na další období a pan Pabiška ne," dodal Židek. Zděnek je předsedou představenstva a Sosna místopředsedou. Obsazení volného místa bude podle Židka předmětem dalšího jednání mezi akcionáři.

Majoritním vlastníkem je Liberec, minoritní podíl 0,38 procenta akcií drží od roku 2010 Jablonec nad Nisou. DPMLJ zajišťuje městskou dopravu v Liberci a také spojení do blízkých obcí.

čtk