Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ve veseckém areálu je nové veřejné ohniště s grilem. Základním pravidlem je vzájemná ohleduplnost

28. 04. 2022 | 14:41

Na začátek grilovací sezony připravilo vedení krajského města nové veřejné ohniště v lomu v Rekreačním a sportovním areálu Vesec. Vše je nachystané - ohniště a gril s posezením. Na místě si lze zapůjčit vidlice na opékání buřtů a sekery k naštípání dřeva.

Pomůcky na přípravu ohně i na opékání se musí po použití vrátit čisté na vyčleněné místo a v původním stavu, aby jej mohli využít i ostatní. Základním pravidlem je slušnost, radnice předpokládá i vzájemnou ohleduplnost.

Foto: FB Liberec.cz

"Nové posezení je pod altánem, kde si v klidu můžete vychutnat gurmánský zážitek, aniž by vás překvapil déšť či vám spadl buřt do klína, protože jste si ho neměli kde odložit," popisuje FB profil Liberec.cz. Připravené je i klestí a dřevo na rozdělání ohně. "A když se vám bude chtít, můžete ho v přilehlém lese opět nasbírat a doplnit zásobu dřeva pro další návštěvníky," dodává profil města.