Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Věci, na které nedosáhnu, je výstava Radky Chocholouškové, již v srpnu hostí krajský úřad

01. 08. 2022 | 18:34

Otisky, malované či kreslené struktury, rozprostřené konstrukce, vystříhané obrazce, navrstvené podklady, překrývané motivy, pozorování přírody. To vše nabídne výstava Radky Anny Chocholouškové ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Expozice potrvá do konce letošního srpna. Záštitu nad událostí převzala krajská náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Květa Vinklátová.

vestibul
Otisky, malované či kreslené struktury, rozprostřené konstrukce, vystříhané obrazce, navrstvené podklady i překrývané motivy. To nabízí výstava Radky Anny Chocholouškové ve vestibulu LK. Foto z pondělní vernisáže je z FB Liberecký kraj.

Tvorba Radky Anny Chocholoušové má silnou, až obsedantní jednotící linii: Chce vrátit ztracenému a tápajícímu člověku „zázračno“, které zůstává součástí reality, jenom je zapomenuto a zakryto stále narůstajícím množstvím nepotřebných věcí. Člověku, který ztratil víru v boha, chce ukázat, že ztráta víry nemusí být ještě ztrátou spirituality. Že tajemství nebylo vědou odhaleno, a dokonce ani nijak podstatně redukováno. Že je stále přítomné a s nezmenšenou silou oživuje zahradu za domem i celý vesmír.

Stručný životopis autorky:

V současné době vede ateliér Kov a Šperk na SUPŠ a VOŠ v Jablonci nad Nisou.

2004–2006

Fakulta výtvarných umění v Brně – ateliér Enviroment

2000–2004

Fakulta užitého umění a designu – ateliér Přírodních materiálů

1995–2000

Střední uměleckoprůmyslová škola bižuterní a Vyšší odborná škola v Jablonci nad Nisou – obor Pasíř

LK/Filip Trdla