Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Veletrh EDUCA bude větší, celotýdenní a program osloví i děti. Letošní ročník se uskuteční od 11. do 17. října

10. 06. 2021 | 12:12

Veletrh EDUCA MYJOB Liberec, který se 15 let specializuje na oblast vzdělávání, pracovní trh, nabídky práce a prezentaci středních škol, mění svoji podobu. Nově bude probíhat celý týden, konkrétně od 11. do 17. října. Hlavní část veletrhu se bude prezentovat pod názvem EDUCA EXPO.

educa18
archivní foto z "necovidového" ročníku

konkrétně od 11. do 17. října. Hlavní část veletrhu se bude prezentovat pod názvem EDUCA EXPO.

„Veletrh Educa si během 15 let vydobyl renomé v rámci celého Euroregionu a stal se nepostradatelným pomocníkem pro zájemce o kvalitní práci a vzdělání. Nyní nastal čas, abychom jej posunuli dále a představili jej v moderní a komplexnější podobě,“ říká za pořadatelskou společnost SFM její ředitel Lukáš Přinda.  

V rámci hlavního vystavovatelského týdne – EDUCA Weeku – se již firmy nebudou prezentovat pouze v zázemí multifunkční Home Credit Areny, kde většina veletrhu tradičně probíhá, ale nově  i v jednotlivých firmách, které se otevřou veřejnosti a studentům.            

„Místní podniky chtějí přilákat zájemce o práci a studium daného oboru přímo do svých firem a fabrik, aby si uchazeči udělali co nejlepší obrázek o svém budoucím možném zaměstnání či směru vzdělání. Proto EDUCU WEEK rozšiřujeme i mimo prostory arény a prodlužujeme i dobu trvání části některých částí veletrhu,“ vysvětluje nový směr působení veletrhu Lukáš Přinda.

Po loňském úspěšném pandemickém ročníku  se  bude opět realizovat forma veletrhu v online podobě  pod názvem EDUCA ONLINE. V online vizitkách se představí střední i vysoké školy a firmy, aby žákům a studentům pomohly s výběrem studijního oboru nebo s vhodným uplatněním na trhu práce. Online verze veletrhu bude zájemcům k dispozici až do 1. března 2022, aby se k ní mohli vracet až do termínu odevzdání přihlášek na střední školy.

EDUCA WEEK opět přinese řadu doprovodných aktivit i specializovaný odborný program pro personalisty společností nebo ředitele a pedagogy škol. „Atraktivní novinkou bude prezentace úspěšných start-upů realizovaných na území našeho kraje mladými podnikateli,“ přibližuje Lukáš Přinda, čím vším v nadcházejícím ročníku plánují zaujmout návštěvníky.

Pořadatelé se plánují také zaměřit na zcela novou věkovou skupinou, a tou jsou školáci mladší 15 let a děti. EDUCA KIDS zábavnou formou nabídne atraktivní vzdělávací program pro ty nejmenší. Připraveny jsou prezentace fyzikálních pokusů, seznámení s technickými obory a robotikou nebo edukativní prohlídky.    

Více informací nejen o EDUCA WEEK, ale i o celém veletrhu EDUCA MYJOB Liberec a jeho programu najdete na www.educaliberec.cz.

TZ Sport Park Liberec/Pavlína Tomisová