Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vratislavický areál VAPARK nabízí pokročilým cyklistům dva nové lesní traily

01. 06. 2022 | 9:58

Vratislavický areál VAPARK si získal od svého otevření v roce 2020 velkou popularitu mezi místními cyklisty i mezi návštěvníky ze širšího okolí. V letošním roce byl areál rozšířen o dva nové lesní traily. Ty vznikly v přilehlém lesíku, který se nachází nad ulicí Tanvaldská. Cyklisté zde naleznou nové singletraily, které nesou označení Porsche trail a Ginzkey trail. Názvy odkazují na známé vratislavické rodáky. Tratě jsou určeny pro pokročilé cyklisty s vyznačenou obtížností červená a černá. Navazují tak na stávající modrý a červený trail, které jsou na louce.

cyklo vratisl1 P1002486-4
Vratislavický areál VAPARK

Podmínkou pro vznik nových tratí bylo uzavření memoranda o spolupráci mezi investorem, Městským obvodem Liberec – Vratislavice nad Nisou, a vlastníkem pozemku, Městskými lesy Liberec, p.o. Bez této spolupráce by rozvoj trailů v lese nebyl možný. „Chtěl bych poděkovat za vstřícnost organizaci Městské lesy Liberec, bez jejichž svolení by nové tratě nemohly vzniknout.“ podotkl starosta Vratislavic Lukáš Pohanka.

Vratislavický areál VAPARKSlavnostního otevření v neděli 29. 5. 2022 se kormě zástupců majitele pozemku a investora zúčastnili také dětské cyklistické naděje z klubu North Bike Club a hvězdy MTB scény Tomáš Slavík a Vojta Bláha. Tomáš Slavík je trojnásobný mistr světa v disciplíně fourcross a je u projektu VAPARK od samotného začátku. Svými jezdeckými zkušenostmi a znalostí nejlepších bajkerských lokalit po celém světě je ohromným přínosem. Vojta Bláha je mladý nadějný jezdec, který má na svém kontě již zisk titulu mistr české republiky v disciplíně enduro v letošním roce. Nové tratě i celý areál si velmi pochvaloval: „Moc jsem si ježdění ve VAPARKU užil. Myslím si, že vznik podobných tratí je skvělým přínosem pro místní děti a mladé bajkery.“

Vratislavický areál VAPARKKromě vybudování nových tratí přibyl ve VAPARKu nový mobiliář v podobě laviček, stojanů na kola a odpadkových košů. Dále zde byla doplněna cestní síť pro pěší. Areál je tak připraven na letní příval cyklistů všech věkových kategorií.

TZ/Ivan Zimmel